woensdag 6 november 2013

Abonnementen

Na lang aarzelen heb ik zonet toch maar de klantenservice gebeld en mijn abonnement op het maandblad Vorsten opgezegd... Ja, ik ben een 'koningshuisfan' in hart en nieren dus het deed dan ook een beetje pijn... Toch levert het opzeggen me jaarlijks € 80,- op en dat is toch weer een leuke bezuiniging in tijden waarin alles duurder wordt. Ik kijk nu al zeer regelmatig op www.royalblog.nl, waar ook alle koninklijke nieuwtjes op te vinden zijn. Uiteraard gratis!

Ik heb ook nog een abonnement van een ander maandblad opgezegd, dat me weer € 80,- op jaarbasis scheelt. Totaal dus een besparing van € 160,-. Snel verdiend op een middag!

Welke abonnementen houden we wel?
- Abonnement op de krant (door de week via de app op de iPad, in het weekend de échte krant) € 270,-
- Abonnement op Elsevier (aanbieding; één jaar voor de helft van de prijs) € 110,-

Opzeggen loont overigens! Bij het opzeggen van de maandbladen kreeg ik direct een aanbieding om het blad komend jaar goedkoper te lezen. Ook als je niet van plan bent om een abonnement op te zeggen, kun je wel om korting proberen te vragen. Zo waren wij al jarenlang trouw lid van Elsevier (ja, ik heb wat rechtse sympathieën, haha) totdat we de tip kregen om het blad op te zeggen en dan af te wachten wat er zou gebeuren... Binnen één maand hadden we een aanbieding in de bus om een jaar lang het blad voor de halve prijs te lezen. Dat zijn leuke besparingen!

Welke abonnementen hebben jullie nog (over)?


11 opmerkingen:

 1. Ik heb onkruid en ruil tijdschriften met een paar vriendinnen. Dat leest voordelig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog een idee! Eens even kijken wie er hier in de omgeving ook graag de Elsevier wil lezen... Hij gaat hier na verloop van tijd toch in de papierbak.

   Verwijderen
 2. Wij hebben geen abonnementen meer alleen de tv gids, daar nemen we ieder 1/2 jaar weer een andere van in de aanbieding natuurlijk.
  Nu hebben we de televisier voor 10,- met een welkoms bon van 10,- dus de tv gids kost niets :-)
  Telegraaf en Ad lezen we gewoon via internet kost niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je via internet de volledige versie van die kranten lezen of alleen losse nieuwsberichten? Altijd gedacht dat je voor de 'complete krant' moest betalen...

   Verwijderen
  2. Geen idee of het de complete krant is maar ik zou zeggen, ga eens kijken op AD of telegraaf.
   Zelf lees ik altijd alleen de belangrijke dingen, maar een gewone krant kijk ik ook niet helemaal door.

   Verwijderen
 3. Ik heb nog de gelukkig, (15 per jaar) en de genoeg (24,50) beide consuminderbladen.
  De krant, reumablad, voetbal international en losse verkoop van diddl, goal en weet ik wat al is allemaal weg. Wij missen helemaal niets meer. Op de telefoon heb ik nos. Alle nieuws komt daar de gehele dag op te staan. Op mensenlinq zie ik wie overleden is in het dorp. De krant mis ik dus ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De consuminderbladen lijken me ook wel wat. Ideetje om voor m'n verjaardag te vragen!
   De nieuwsberichten zijn inderdaad gratis via internet te lezen. Ik vind vooral de bijlages en opiniestukken interessant. Zo heb ik ooit n.a.v. een interview mijn krant het boekje van Gerhard Hormann 'Hypotheekvrij' gekocht.

   Verwijderen
 4. Helemaal geen abonnementen meer. Koop af en toe de knip mode los. Kranten lezen en nieuws doen we op de ipad. Ik vind 270 euro om de krant te lezen eigenlijk een belachelijk bedrag. Daar kan je veel boodscahppen van halen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is inderdaad een hoop geld... We hebben getwijfeld om helemaal digitaal te gaan lezen, dat scheelt volgens mij weer 100 euro. Maar we genieten wel heel erg van ons krantje in het weekend! Eens even met manlief overleggen hoe of wat ;-).

   Verwijderen
  2. Als je ervan geniet moet je het lekker zo laten. Je moet jezelf ook wat gunnen. Als je echt keuzes moet maken kan je m er altijd nog uitgooien!

   Verwijderen
 5. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen