maandag 4 november 2013

Tim, ons huishoudboekje :-)

Wij bankieren sinds jaar en dag bij ING. Dat is geen bewuste keuze geweest, het is toevallig de bank waar ik op 10 jarige leeftijd met mijn vader de toenmalige jongerenrekening Easy Blue opende. Ook weer omdat mijn ouders daar zelf ook een rekening hadden.Ik weet nog wat een fantastisch gevoel de eerste bankafschriften mij opleverde... De ING is altijd gebleven. Ik heb nooit een reden gehad om van bank te veranderen en het was extra handig omdat mijn man daar ook al een rekening had lopen. Mijn dochter heeft er een GroeiGroter Rekening die ik zie als ik online bankier. Natuurlijk kreeg ze er dé oranje leeuw bij! Nu is dit geen reclamepraatje voor de ING want er zijn vast nog veel meer banken waar je prima kunt bankieren. Maar via de ING hebben we 'Tim' in huis gehaald: het online huishoudboekje dat gekoppeld is aan onze rekeningen.

Ik ben dol op grafieken, overzichten, vergelijkingen en noem het allemaal maar op. Nou, dan kun je je dus wel een avondje vermaken met Tim :-)! Sinds de tijd dat we het gebruiken, nu zo'n twee jaar, steek ik er regelmatig een uurtje in zo aan het begin van een nieuw maand. Het levert altijd wel nieuwe inzichten en besparingen op. Meten is weten!

Vanavond keek ik naar de getalletjes en cijfertjes van de maand oktober. Kijk deze mooie cirkeldiagram eens (de bedragen heb ik even weggelaten).Dit overzicht is trouwens niet nieuw voor me. Het is wat ik iedere maand zie:
- Het grootste gedeelte van ons geld gaat naar de post 'Wonen', waarvan de hypotheek vervolgens weer de grootste is
- 'Verzekeren' is een goede tweede. Het gaat hier om onze zorgverzekering, opstalverzekering, autoverzekering etc.
- Wat 'huishouden' betreft doen we het keurig. Deze maand gaven we iets meer dan € 300,- euro uit aan boodschappen. Verder horen hier nog uitgaven bij die we doen bij de drogist of bijv. de Blokker maar daar ben ik deze maand niet geweest.
- Geldopnames doen we bijna niet. Het werkt voor ons niet. We geven het dan makkelijker uit en je weet niet waar het naar toe gaat. Kijk maar naar de afleveringen van 'Een dubbeltje op z'n kant' hoe vaak terug komt dat mensen die zwaar in de schulden zitten veel te veel pinnen.
- De post 'Gezondheid' is normaal nagenoeg 0. Helaas moest ik deze maand ons eigen risico overmaken naar de zorgverzekering.

Alles bij elkaar genomen snappen jullie vast wel dat ik haast wil gaan maken met het omzetten en daarna aflossen van onze hypotheken. Zo'n 30-35 % van het geld dat we uitgeven gaat naar 'meneer' de bank. Nee, niet naar de ING maar wel naar een broertje daarvan: Westland Utrecht Bank.

5 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je die post 'Wonen' het liefst wat kleiner ziet, hopelijk gaat dat helemaal lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst moet manlief z'n studie nog afronden en nog een auto afbetalen ;-). Daarna flink aan het aflossen. Jouw verhaal steunt me in het feit dat dit ook mogelijk is met een hoog hypotheekbedrag. Dan maar langzaam maar toch het hypotheekbedrag omlaag.

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat als je nog net begint met budgetteren en je administratie bijhouden etc. dat Tim leuk is, maar zodra je wat ervaring krijgt wil je toch meer zien in 1 oogopslag. Ik wil althans in 1 oogopslag, het onderwerp met de bijbehorende voorwaarden, de bijbehorende cijfers en het resultaat zien (constructeurs eigen waarschijnlijk :>) ). Kortom je administratie het moet slim zijn en slim werken en je administratie gaat dus eigenlijk voor je werken!

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen