zondag 3 november 2013

Online boodschappen doen

Hebben jullie het ook al gezien? AH bezorgt deze week in kader van de '0,99 cent-week' de boodschappen thuis voor maar 0,99 cent! Dat kan ik niet aan me voorbij laten gaan...

Al eerder heb ik boodschappen thuis laten bezorgen. De eerste keer was dat rond kerst. Zuslief en ik zouden het diner verzorgen en daarom zouden mijn ouders de boodschappen betalen. Dat was dus dé gelegenheid om het eens uit te proberen. Het beviel goed! We hoefden voor de kerstdagen geen drukke winkels in en troffen geen lege schappen aan. Ruim op tijd besteld en twee dagen voor kerst geleverd.
Ik heb het daarna twee keer zelf gedaan, beide keren toen het bezorgen goedkoper was dan normaal.

Nu dus weer een keertje shoppen vanaf de bank! Het heeft, naast het thuisbezorgen, voor mij nog meer voordelen. Ik kan op m'n gemak producten uitzoeken en kiezen en heb ten alle tijde het overzicht hoeveel geld ik kwijt zou zijn. Omdat ik wel aan de € 70,- moet komen wil ik maar 0,99 cent bezorgkosten betalen, moet ik wel meer uitgeven dan ik normaal zou doen (ons weekbudget ligt zo rond € 50,-). Dat los ik op door eerst onze weekboodschappen in te voeren tot een bedrag van rond de € 50,- en verder aan te vullen met voorraadspullen die ik anders de weken erna toch wel zou kopen. Dat zijn vaak ook nog eens de zwaardere spullen dus dat scheelt sjouwen! Ik ga er zo eens rustig voor zitten maar ik denk dat ik vooral de volgende producten extra ga inslaan: blikken tomatenblokjes van Heinz (E-nummer vrij!), amandelmelk, toiletpapier, kaas en diksap voor dochterlief.

Laten jullie ook wel eens je boodschappen thuisbezorgen? Waarom wel of juist niet?

P.S. Manlief weigert om de deur open te doen als de bezorger voor de deur staat want hij voelt zich dan net zo'n oude vent die z'n boodschappen laat thuisbezorgen :-). Terwijl ik hem telkens vertel dat dit toch echt vooral gebeurt door tweeverdieners die het heel erg druk hebben.


10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Aha, jammer! Dan kun je inderdaad ook niets met de aanbieding ;-). Blijkbaar bezorgen ze dus niet op alle plekken?

   Verwijderen
 2. Nee wij bestellen nooit boodschappen on-line, waarom niet?
  Omdat ik de boodschappen bij minstens 3 verschillende winkel haalt ;-)
  Daarbij ben ik een ontzettende muts als het gaat om groenten en fruit, beleg ect dat wil ik zien en voelen voor ik het koop.
  Wel is de service hier beschikbaar want ik zie de auto met regelmaat voorbij gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie verschillende winkels, petje af hoor! Vooral omdat ik drie dagen werk, lukt me dat niet en ik heb er eerlijk gezegd ook geen zin/lol in ;-). Nagenoeg alle houdbare producten hoef je natuurlijk niet te zien of te voelen maar met groenten en fruit kan ik het wel begrijpen. Hoewel bij de AH voor mijn gevoel de kwaliteit best constant is. Ik heb in ieder geval nog geen miskopen thuis gehad, eerder het gevoel dat het verser was omdat het misschien direct vanuit een opslag geleverd wordt?

   Verwijderen
 3. Dat klinkt aantrekkelijk zeg, 99 cent. Komen ze ook op het platteland?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hangt er van af waar je woont :-). Volgens mij kun je op www.ah.nl je postcode invoeren om te kijken of ze ook bij jou bezorgen. Ze kiezen inderdaad wel voor de dichtbevolkte regio's. Wij wilden het ook een keer op vakantie doen (ideaal!!) maar dat feest ging niet door...

   Verwijderen
 4. Ik doe altijd boodschappen bij appie.
  Aangezien ik alles op de fiets doe was ik mijn enigste vrije dag altijd bezig met boodschappen doen. Dus dit is voor mij een uitkomst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En, Chaootje, heb je het inmiddels al uitgeprobeerd? Zeker als je het met de fiets moet doen, is dit een uitkomst! Ik werk drie dagen dus de dagen die ik vrij ben besteed ik ook liever aan andere dingen ;-)

   Verwijderen
 5. Ik zou ook dolgraag online boodschappen willen doen vooral omdat we in een dorp wonen en geen vervoer meer hebben maar ja juist in dorpjes en het noorden van het land hebben ze het niet en dat vind ik echt super slecht ik vind dat als je zoiets verzint je ook overal moet bezorgen vooral in plaatsjes waar de eerst volgende winkel pas 13 km verderop is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen