dinsdag 10 december 2013

De extraatjes in december!

Ieder jaar in de maanden mei en december kijk in rond de 24e heel vaak op onze rekeningen ;-). En dan is het genieten als ons vakantiegeld of, in dit geval, de winstuitkering en (halve) 13e maand gestort zijn. Met twee inkomens loopt dat toch behoorlijk op! Als ik het goed berekend heb, kunnen we deze maand rekenen op zo'n € 2.500,- extra. Daar komt nog bij dat we van mijn ouders in december altijd een gift krijgen van € 1.000,- en je begrijpt dat december voor ons een goede maand is!

Dit jaar gaan de extra's allemaal naar onze spaarrekening. Daar willen we in oktober 2014 onze auto mee aflossen en tegelijk een buffer hebben staan. Dan heb je het over een totaalbedrag van zo'n € 12.000 euro. Ik wil me er nog over gaan buigen hoe hoog die buffer daarna in ons geval zou moeten zijn. Want alles boven deze buffer gaat direct naar het aflossen of bijstorten van/in onze hypotheken. In de toekomst zal het niet anders gaan. Van het vakantiegeld betalen we allereerst onze zomervakantie en alles wat overblijft gaat naar de hypotheek. Van de extra's in december zullen we onze buffer bijwerken en wat overblijft gaat ook weer naar hypotheek.

Ook zag ik dat de rente op onze spaarrekeningen is bijgeschreven. Dochterlief kreeg ruim € 46,-, wij zelf ruim € 29,-. Het is natuurlijk niet veel, maar wie het kleine niet eert... Een vreemd trekje misschien maar ik irriteer me na de bijgeschreven rentes aan de 'rommelige' bedragen op de spaarrekeningen met bedragen als € 2.129,38 etc. Daar schrijf ik snel nog even € 70,62 naar over om weer een rond bedrag te zien staan op de spaarrekening. Herkenbaar ;-)?

Krijgen jullie ook extraatjes binnen in december en waar gebruiken jullie die voor?

3 opmerkingen:

 1. Ha, ha, ha, ja hoor, ik maak de bedragen op de spaarrekeningen ook rond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou willen dat de spaarrekeningen een rond bedrag hadden, maar ik doehet altijd andersom. alle inkomsten eerst naar de spaarrekening en 1e van de maand een rond bedrag terug, dit omdat ik 2 wisselende inkomsten per maand heb en op wisselende data, en vriend ook een wisselend loon om de 4 weken ipv maandelijks. verschrikkelijk dus met plannen, daarom op deze manier zodat we elke maand van een vast bedrag leven en alles wat extra binnenkomt gespaard wordt, en als er een x minder binnenkomt, vangen we dat op door eerder gespaard geld. ik boek loon etc echt letterlijk over, dus elke cent dus altijd gekke bedragen op de spaarrekening. maar we hebben ook een ohra rekening waar een rond bedrag op gaat elke maand, via auto incasso. hier stoor ik me er wel aan.. maar ja vind het wel prima zo, kan er zelf niet op bijstorten, alleen van opnemen... dus ik laat t maar staan ;)

  wat betreft 13e maand, die krijgt vriend in juli (dan 2x in 1 maand loon ivm t 4wekelijks loon.. komt toevallig zo uit), we hebben beide geen kerstbonus of wat dan ook. dus in dec geen extra geld. ok niet liegen, van schoonouders 100 euro cadeau :) (en het hele jaar door kleding voor de kids etc) dus niets te klagen hoor. maar luxe zeg zoveel bonus in dec :D echt een feestmaand voor je financiele planning!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen