vrijdag 20 december 2013

Uitgaven aan boodschappen in 2013!

Het jaar 2013 zit er nog niet helemaal op maar toch is het leuk en zinvol om de balans op te maken wat een aantal zaken betreft. De uitgaven aan boodschappen (eten/drinken) is zo'n post die interessant is om te bekijken.

Al eerder schreef ik dat wij via ING gebruik maken onze online huishoudboekje Tim. Het ideale aan Tim is dat 'ie direct gekoppeld is aan onze beide rekeningen en heel veel uitgaven en inkomsten automatisch een plekje geeft. Niks invoeren van uitgaven en inkomsten, Tim doet het bijna allemaal zelf. Alle uitgaven gedaan bij de supermarkten, herkent 'ie automatisch en geeft hij een plekje bij de uitgaven aan 'Boodschappen'. Alle posten waar Tim trouwens geen raad mee weet, noemt hij 'Niet gecategoriseerd'. Je kunt deze dan zelf makkelijk voorzien van het goede labeltje.

Tim helpt me aan inzicht en overzicht over onze uitgaven en inkomsten door middel van grafieken/tabellen en noem maar op. Zo kun je in onderstaand overzicht onze uitgaven aan boodschappen zien.
Helaas geeft Tim net dit onderdeel aan met lichtgrijs. Ik hoop dat het nog een beetje goed te zien is...
Onze richtlijn voor uitgaven aan eten en drinken is € 300,- met een max. van € 350,-. Ik zie een piek in de zomervakantie die op zich prima te verklaren is. Ook de laatste maanden (sinds we gestart zijn met een rekening en budget voor huishoudelijke uitgaven) gaat het op zich prima. In oktober vierden we de verjaardag van onze dochter en dat zie je direct terug. In december moet ik waarschijnlijk nog één of twee keer boodschappen te doen en hoop dan uit te komen rond de € 300,-. Wat het trouwens wat ingewikkelder maakt, is dat ik één keer per week boodschappen doe. In de ene maand doe ik dus vier keer boodschappen, in een andere maand juist weer vijf keer.

Voor mijn gevoel zit er weinig rek meer in dit onderdeel van onze uitgaven. Alle tips om goedkoop boodschappen te doen, pas ik toe. Ik denk dat we het keurig doen met de € 50,- tot € 60,- die ik nu uitgeef per week aan boodschappen voor een gezinnetje met drie personen.

6 opmerkingen:

 1. Inderdaad helemaal niets op aan te merken. Ik breng de vakantieboodschappen altijd onder bij de vakantiepot. Dus eigenlijk heb ik dan juist weinig boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed idee, dank je! Hetzelfde geldt namelijk voor de benzinekosten, die ook in de vakantieperiode hoger zijn. Leuke uitdaging om een compleet vakantiebudget te maken voor komende zomer ;-).

   Verwijderen
 2. €50-€60 euro aan boodschappen vind ik heel netjes.

  Een heel fijn 2014 gewenst met hopelijk weer veel interessante blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen

 3. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
  E-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen