zaterdag 7 december 2013

Kerstfeest, hoe vier je het?

Budgetteren in de maand december. Wat heb ik tot nu toe gekocht in en voor deze decembermaand?
 • Een onwijs grote zak met waxinelichtjes die we de hele dag door branden op allerlei plekjes in de woonkamer; veel sfeer voor weinig geld! Ze doen het bijvoorbeeld prima in mijn pindakaaspotten met een gehaakt 'jasje' :-)
 • Vier dozen met blauwe en zilveren kerstballen voor 1,49 per doos bij de Zeeman; ze staan super leuk in de grote windlichten die ik al had, mét ledlichtjes (die ik ook al had)
En waarschijnlijk blijft het daar ook bij... Dit geeft meer dan genoeg sfeer. We zijn er blij en tevreden mee en wat betreft mijn motto 'rust in huis' past het ook prima :-).

Kerstfeest wordt naar mijn gevoel met het jaar bigger en bigger, om het maar op z'n Amerikaans te zeggen. Folder na folder komt op de mat en de etalages liggen al voordat Sint weg is vol met allerlei artikelen waar je niet zonder zou moeten kunnen op Kerstfeest. Kerstfeest is niet alleen het feest waarop we onze tafels vol zouden moeten zetten met verschrikkelijk duur vlees, minimaal 6 bijgerechten en natuurlijk een amuse vooraf maar óók het feest met een gigantische kerstboom met daaronder minimaal 20 cadeaus. Het gaat me steeds meer tegen staan...

Voor ons is kerstfeest in de eerste plaats een feest omdat we herdenken dat Jezus mens wilde worden. Daarnaast is er natuurlijk vooral ruimte om gezellig samen te zijn met familie maar ook met ons eigen gezinnetje. Genieten van dagen waarop even niets moet maar wel alles mag. Eindeloos spelletjes doen onder het genot van bakjes koffie en thee. Gewoon even erop uit naar de speeltuin en terug in ons warme huisje genieten van zelfgebakken lekkers. Langzaam opstarten 's morgens en uitgebreid lunchen en ga zo maar door!

Natuurlijk is het dan ook fijn om goed en lekker te eten. Maar dat is nou weer niet zó belangrijk dat het allemaal twee keer zo veel en zo duur hoeft als normaal. We koken wat uitgebreider en eten samen met familie maar gaan zeker niet honderden euro's uitgeven aan een kerstdiner. Het is juist een uitdaging om het goedkoop, lekker én gezond (biologisch) te houden. Daarom ben ik op dit soort avonden al heerlijk aan het rondstruinen op internet naar leuke tips.

Hoe vieren jullie kerstfeest? Hoe zorg je ervoor dat je portemonnee het ook leuk blijft vinden? Hebben jullie tips voor een goedkoop, gezond en van te voren voor te bereiden kerstdiner?

P.S. Uiteraard is het ook heerlijk in deze decembermaand om eindeloos films te kijken. In de maand december kun je die gratis bekijken via www.netflix.nl. Niet vergeten om weer af te melden voor 31 december (daarna kost een maandabonnement 7,95).4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar. Het lijkt wel of er elk jaar nog gekker gedaan moet worden.
  Fantastisch dat jij het met een paar waxinelichtjes en goedkoop gevonden ballen zo gezellig thuis kunt maken.

  Wij vinden Kerst een heerlijk excuus om lekker met de kids en familie te kletsen en te tafelen. (Dat dan weer wel).
  Zelf heb ik dit jaar een budget menu samengesteld met (h)eerlijke ingrediënten en dingen die ik in de afgelopen maanden bij elkaar heb gekocht/gekregen.
  Vrijwel alles maak ik zelf, geen kant-en-klaar producten, hetgeen zich vertaald in een heerlijk gerecht voor een erg prettige prijs.
  Mijn hele kerstmenu voor 2 dagen en in totaal 8 personen kost me uiteindelijk als december uitgave niet meer dan € 20. Deels omdat ik het vlees al in huis heb en deels omdat ik alles zelf maak. Niet slecht toch?

  Mocht je mijn menu willen weten, kijk dan even op mijn blog: http://thuisblijfmommy.blogspot.de/2013/11/wat-wordt-het-kerstmenu.html

  Succes met de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sofie, bedankt voor je reactie! Wat leuk dat er meer mensen zijn die dit herkennen. Niet meer dan € 20 klinkt helemaal te gek ;-). Ik ga snel neuzen op je blog en je blog toevoegen aan m'n leeslijst. Ik zag namelijk als even snel dat er meer interesses zijn die we delen ;-).

   Verwijderen
 2. Ik hoef er meestal ook niet heel veel geld aan uit te geven, omdat ik veel liever een lekkere boerenkoolstamppot eet dan hertenruggetjes en mijn kerstversieringen door de jaren heen zorgvuldig bij elkaar gespaard heb. Die kosten dus niets extra's. Wat ik heb is meestal een verrassing, omdat ik vaak mijn slag sla ná de kerst, als alles in de uitverkoop is. Dat gaat dan eerst een jaar de kast in en daarna heb ik het 'ineens'. Verder vind ik kaarsjes ook heerlijk. Een boom doe ik soms wel, soms niet. Voor dit jaar weet ik het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen