vrijdag 17 juni 2016

Overzicht inkomsten en uitgaven bijgewerkt!

De pagina 'Wat komt erin en gaat eruit?' is altijd al één van de beste gelezen pagina's op mijn blog geweest en ook als ik een nieuw overzicht plaatste, leverde dat altijd veel reacties en vragen op. Lang niet op alle blogs die ik lees zie ik zo'n overzicht terug en dat hoeft natuurlijk ook niet. In eerste instantie heb ik dat ook niet geplaatst maar later bewust wel. Ik zie dat niet als een stukje privé inleveren omdat jullie tenslotte niet weten wie er achter deze cijfers schuil gaat ;-). Daarnaast zijn we een heel normaal Hollands gezin met, denk ik, een inkomsten- en uitgavenpatroon wat je in veel Nederlandse gezinnen (met/zonder kinderen) tegen komt. Juist deze overzichten kunnen voor anderen nieuwe inzichten opleveren bij het vergelijken en ik leer weer van jullie vragen en reacties. Graag plaats ik dus een update!


Een paar opmerkingen...


 • De cijfers zijn gebaseerd op de toekomstige datum 1 augustus 2016. Per die datum gaat mijn salaris namelijk weer omhoog en ik heb dat gelijk maar verwerkt.  Ook gaat op die datum onze overgesloten en uiteraard goedkopere autoverzekering in.
 • We hebben voor onze tweede dochter een nieuwe gastouder gevonden waarbij we voor het eerst recht hebben op kinderopvangtoeslag. Bij de uitgaven is de post aan kinderopvang behoorlijk wat hoger geworden maar bij de kant van de inkomsten staat daar nu kinderopvangtoeslag tegenover.
 • De kosten aan de auto zijn met bijna € 500,- gedaald door het aflossen van de autolening. Daardoor kunnen we nu ook € 500,- extra sparen!
 • Ik heb het budget aan overige huishoudelijke uitgaven kunnen verhogen met € 50,-. Gezien de € 64,- die nu onder de streep over is, zou daar nog € 50,- bij kunnen maar ik begroot liever wat strakker. 

 • De 'inkomsten' van de Belastingdienst betreffen de hypotheekteruggave (€ 419,-) en een voorlopige teruggave van de combinatiekorting (€ 178,-). Die laatste voorlopige teruggave zorgt er wel voor dat wij bij de belastingaangifte ieder jaar nagenoeg op 0 uitkomen. 

Inkomsten
Salaris 1
€ 2.593,-
Salaris 2
€ 1.620,-
Belastingdienst
€ 597,-
Kinderbijslag
€ 146,-
Kinderopvangtoeslag
€ 170,-
TOTAAL
€ 5.126,-

Uitgaven Vaste lasten
Hypotheek 1 & 2
€ 1.678,-
Gas, water, licht
€ 149,-
Gemeentelijke heffingen
€ 100,-
Verzekeringen
€ 206,-
Auto
€ 138,-
Internet/telefoon
€ 60,-
Contributies/abonnementen
€ 61,-
Oppaskosten/zwemles
€ 254,-
Giften
€ 70,-
Sparen kinderen
€ 40,-
OVER
€ 2.314,-
Uitgaven Huishoudelijk
Budget Boodschappen
€ 300,-
Budget Benzine
€ 200,-
Budget overig (kleding, cadeau’s ect.)
€ 250,-
OVER
€ 1564,-
Uitgaven Sparen
Buffer
€ 1000,-
Aflossen Hypotheek
€ 500,-
OVER
€ 64,-

12 opmerkingen:

 1. Wat een hoge lasten maar gelukkig ook een goed inkomen. Weet je zeker dat het helemaal klopt. Het valt mij op dat de post oppaskosten en zwemles samen lager is dan de kinderopvangtoeslag. Ik dacht altijd dat je in ieder geval nooit meer kunt terug krijgen dan dat je betaald. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Je hebt helemaal gelijk. Dat getal had ik nog niet bijgewerkt t.o.v. onze vroegere situatie. Nu gelijk bijgewerkt. Oppaskosten komen op € 254,-, zwemles op € 48, per maand.

   Verwijderen
 2. Helder overzicht! En mooi dat er weer een salarisverhoging in het verschiet ligt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis je zorgverzekering, want dat alleen al voor 2 personen lijkt me meer dan het totaalbedrag verzekeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, je hebt gelijk! Ook dit bedrag vergeten te wijzigen. Inmiddels is het goede bedrag ingevuld en ik heb voor de zekerheid alle bedragen nog even langs gelopen ;-). We betalen overigens samen 180,- aan zorgverzekering (manlief slechts 80,- met volledig eigen risico, ik 100,-). Daarnaast hebben we alleen nog een woonhuisverzekering.

   Verwijderen
  2. Geen wa verzekering dan ? Of zit die net als bij ons in een pakket met de woonhuisverzekeringen.

   Verwijderen
  3. Die zit inderdaad inbegrepen in de woonhuisverzekering.

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar allemaal, maar de post budget overig boeit me.
  De maandelijkse uitgaven zijn niet iedere maand gelijk, dus er zit speling op overig, hoe ga je daar mee om?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie van die autolening af zijn!!! En nu even flink bufferen zodat je nooit meer een dergelijk lening hoeft af te sluiten.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen! Lukt het je ook om binnen de budgetten te blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd leuk zulke overzichtjes, vooral om te vergelijken met je eigen situatie.
  Fijn dat de autolening nu afgelost is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen