vrijdag 4 april 2014

Sfeer in de tuin

Op sommige gebieden ben ik eigenlijk best vrekkig te noemen... Neem bijvoorbeeld onze tuin. Toen we hier destijds kwamen wonen was dat één grote zandbak. Hoewel... groot? Een echt stadstuintje wat na onze aanbouw nog maar zo'n 25 m2 meet. Maar uiteraard moest die zandbak natuurlijk wel bestraat worden. Áls we het dan toch doen, dan wel graag goed. Wat dat betreft houden we van kwaliteit. Dus liggen er mooie natuurstenen tegels waar in tegenstelling tot de goedkope steentjes van de buren na drie jaar nog géén mos op te zien is. Verder een aantal 'bakken', ook gemetseld met natuursteen en gevuld met lavendel en andere planten. Verder nog een stukje kunstgras (het klinkt vreselijk maar ziet er echt mooi uit!) en zo hebben we onze zeer onderhoudsvriendelijke tuin gerealiseerd.

En toen? Eigenlijk helemaal niets... Er kwam nog een mooie droogmolen in die ik van mijn lieve oma kreeg omdat ze hem toch niet meer kon gebruiken. Er kwam zo'n goedkope, foeilelijke blauwe zandbalkschelp waar m'n dochter zomers heerlijk in speelt. Verder behielden we onze twee goedkope plastic tuinstoeltjes die nu dus van ellende in elkaar zakken.

Al die tijd stelde ik het aanschaffen van tuinmeubilair en verdere aankleding uit. Ik vond en vind het eigenlijk best jammer om daar ons spaargeld voor aan te spreken... Hoe vaak zit je in Nederland nu daadwerkelijk in de tuin? Aan de andere kant is het met zonnig weer heerlijk om te kunnen relaxen in de tuin. Dus daarom heb ik dit jaar de knoop doorgehakt en gaan we (doordacht!) investeren in tuinmeubilair en verdere aankleding.

Maar als ik dat dan doe, dan wel graag doordacht. Dus ik struin heel internet af en kom in verschillende dillema's terecht. Leen Bakker? Te goed koop, dat kan toch nooit goed zijn? Intratuin? Afzetterij, veel te duur... Ikea dan maar? Voor € 500,- heb je dan een 3-zits-loungebank... Kortom, we zijn er nog niet uit. Wordt vervolgd! Maar één ding is zeker. Als we weer zo'n heerlijk warme zomer krijgen, wil ik er dit jaar goed bij zitten!

Hebben jullie veel geld uit gegeven aan tuinmeubilair? Kies je voor goedkoop of juist voor kwaliteit? Of is een combinatie van beiden ook mogelijk?

23 opmerkingen:

  1. Wij hebben de goedkope steentje's van de buren, en ik vind het prima ! Meubels maak ik zelf van hout, heel makkelijk en je krijgt precies wat je zelf wil. De massa meut van Ikea komt mijn huis niet in.

    Deb

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn zwager kon voor ons meubels van steigerhout maken maar de kosten wat materiaal en loon betreft, waren hoger dan ik dacht... Ik ga het nog eens op een rij zetten. Wat betreft de steentjes :-). Tja, dat is een kwestie van smaak en hier een hang naar kwaliteit. Manlief heeft vroeger zelf tuintjes gedaan en wilde dus 'goed' spul, wat hij overigens wel weer via een vriend voor een heel schappelijke prijs kon krijgen.

      Verwijderen
  2. Ik heb een rieten lounge set van de Gamma, was zo'n 600 euro (met 25% kortingbon met pasen). Gekocht om te vieren dat ik ontslagen werd, dan heb je tenslotte heel veel tijd om te loungen:). Prima kwaliteit, en ik geniet er heel vaak van. Je gaat nu sneller met visite ook in de tuin zitten. Je hebt wel ruimte nodig om de kussens op te bergen, en in de winter het liefst de hele set.
    Om te eten heb ik een teakset, was wel duur, maar gaat al jaren mee. Julia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zijn ook aan het kijken voor iets voor de puberjeugd. Zo'n set, maar vind ze ook erg duur. Onze tuinset was te klein en deze heb ik nu naar binnen gedaan en de 2e tafel (210 x 90) naar buiten. Binnenkort wordt deze geverfd in whitewash. Dus eigenlijk ben ik goedkoop klaar. Nu nog een loungeset.
    Voor de stenen hebben wij koppelstones. Eens per jaar maak ik ze schoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je kunt ook afwachten tot het tuinmeubilair weer in de reclame is .
    dan is het voor ons budget nog te duur ,meestal :} wij genieten ook van de buitenlucht op "gewone "buitenstoelen .het is maar net , wat je eran uit kunt geven , vaak zijn er weer andere dingen nodiger ......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sommige mensen kopen elk jaar iets nieuws volgens de laatste trend en zetten de oude op Marktplaats, daar al gekeken of hou je niet van tweede hands.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mijn ouders kochten we een jaar geleden een heel dure set van steigerhout. Ik was er eergisteren en sloeg steil achterover van alle ellende die zichtbaar is geworden: stukjes "ertussengezet" hout zijn groen uit gaan slaan en er zitten inmiddels al kleine gaten en andere oneffenheden in. Wat een slechte kwaliteit, zonde van ons goeje geld. We gaan mogelijk nog reclameren...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wij hebben een nieuwe, goedkope eettafel met standenstoelen 250 euro.. (zal niet superlang mee gaan maar goed... we zijn er blij mee oude plastic set was echt op, kapot door verzakkingen in de grond dus toe aan vervaning na 5 jaar..) en een loungeset die uit delen bestaat, stapelbaar, met kussens voor 500... goed zoeken (de set kost ook wel 1300 euro nl :p) man heeft er weken over gedaan en getijfeld, maar we zijn er erg blij mee! en ook al heel de week van genoten met de kids buiten gegeten, zelfs savonds!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heb je een Van Cranenbroeck in de buurt? Deze verkoopt heel goede tuinmeubels van teakhout zonder dat het je een rib uit je lijf kost.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wij hebben vorig jaar een nieuw tuinset gekocht. Een teak houten kloostertafel met zes mooie stoelen. Het is alleen al leuk om ernaar te kijken! Veel succes met het maken van een keuze!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij hebben 10 jaar geleden via Marktplaats 6 witte plastic stoelen en een tafel gekocht voor 25 euro. De bedoeling was dat we zouden wachten tot we ergens een leuke set zouden zien voor een aardig prijsje. Je raadt het al, we zitten nog steeds met veel genoegen op ons oude setje ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vorig jaar een natuurstenen tafel met 6 rotan stoelen en een loungebank gekocht.. Bij elkaar best veel geld, maar geen seconde spijt van! Ik kan je Garden Life Style aanbevelen. Ze hebben er ontzettend veel, in alle smaken en prijsklasses. Maar vooral veel kennis van de spullen die ze verkopen. Dingen die je bij een Ikea of bouwmarkt snel mist. En ze maken nog een mooi prijsje voor je ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik heb mijn tuinmeubilair deels bij de kringloop vandaan , deels bij kennissen en deels gevonden aan de weg bij het grof vuil, verbazendwekkend wat mensen wegdoen, merendeels alleen omdat ze mee willen doen met de nieuwste trends en soms vanwege verhuizingen en dergelijke, mijn tuininrichting kostte niet veel en misschien is het een beetje een samenraapsel, maar het is wel gezellig en comfortabel en daar gaat het mij om

    BeantwoordenVerwijderen
  13. als je bij jysk de aanbiedingen in de gaten hou hoeft een andere tuin of lounge set niet veel te kosten en de kwaliteit is prima
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wij hebben destijds een wat duurdere hardhouten tuinset van Blokker aangeschaft. Dat was nog in de gulden tijd. Een zware grote tafel, een driezitsbank en twee grote stoelen. Maar elk jaar wordt-ie geschuurd en in de olie gezet. Nu na, 13-14 jaar moeten we wat schroeven en duvels vervangen, maar verder prima kwaliteit. Wel loeizwaar. Aan deze grote set zitten we meestal als we buiten eten. Dan hebben we nog een hardhouten vlonder achter in de tuin in het zonnige deel. Daar staat dit jaar al voor het vierde jaar een wicker loungeset van Allibert bij de Praxis aangeschaft. Als je goed op internet zoekt en de reclames in de gaten houdt kun je ze echt goedkoop vinden. Wij hebben die van ons tijdens een kortingsactie aangeschaft. Een bank, twee stoelen en een tafel. En het is prima stevig materiaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik koop alles bij Marktplaats, nu staat er een teak (!) houten tuinset (4 verstelbare stoelen, ovale tafel met paraso-lgat en 1 voetenbankje) en die heb ik gekocht voor 50,00 euro! Daarvoor had ik een Hartman kunststof tuinset met verstelbare stoelen incl. kussens (wasbaar) voor 25,00 euro...en ik heb nu een tuinbankje (teak) voor 15,00 staan. Bloempotten koop ik bij de kringloop of marktplaats.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Beide. Ik heb hetzelfde dilemma maar vandaag een hele mooie en niet dure loungeset bij cranenbroek gekocht. Miss is dat iets voor je?
    Groetjes susan

    BeantwoordenVerwijderen
  17. zo zei mijn buurvrouw wat heb jij een luxe ligstoel en zon mooi kussen , was vast niet goedkoop. nee zei ik het mag wat kosten als je lekker wilt zitten, nee hoor grapje, de ligstoel was 7,50 bij de kringloop en het kussen was er niet een maar gewoon 2 kussen aan elkaar gemaakt kosten 3,50 bij de kringloop. het loont zeer zeker de moeite om regelmatig rond te kijken bij de kringloop en op rommelmarkten en zelfs bij het grof vuil, waar ik vorig jaar 3 houten ,verstelbare tuinstoelen vandaan haalde die er een beetje vaal uitzagen maar verder nog helemaal heel waren en die er na een behandeling met een wax nog mooi uitzien en heerlijk zitten. de kussens kreeg ik van een kennis die uitgekeken was op de stof , de kussens waren pas 2 jaar oud.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Kijk NA het seizoen naar de loungesets. De bedrijven willen dan van hun voorraad af. We hebben de onze voor 15% van de oorspronkelijke prijs gehaald. Het eerste jaar valt er niet lang van te genieten... Maar ja...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wij hebben na de zomer een loungeset gekocht met 35% korting. Anders hadden wij het ook niet kunnen betalen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hi Dear,

    i Like Your Blog Very Much..I see Daily Your Blog ,is A Very Useful For me.

    You can also Find houten loungese Op zoek naar een massief houten eettafel en een houten loungeset? Koop Poorten-tafels.nl voor meubilair van hoge kwaliteit tegen ongelooflijke prijzen voor uw diner.

    Visit Now:- http://poorten-tafels.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Aanbieding van snelle financiële hulp.

    Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

    E-mail: Rolandgadner@outlook.de
    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Whatsapp-nummer: +33784505888
    Website: https://www.creditfinance-bank.com

    BeantwoordenVerwijderen