donderdag 25 september 2014

Huishoudelijke uitgaven - Week 36, 37 & 38

Zoals ik in m'n vorige bericht al meldde, wil ik de huishoudelijke uitgaven per week hier gaan posten om me scherp te houden. Voorheen hield ik uiteraard het saldo van deze rekening in de gaten om niet onder de 0 uit te komen aan het einde van de maand, maar ik denk dat ik meer nodig heb om echt scherp te blijven. Daarom dus wekelijks (of misschien: twee-wekelijks) een overzicht van wat er hier uitgaat aan huishoudelijke uitgaven.

Per maand heb ik me, sinds de geboorte van ons tweede kindje, een budget toebedeeld van € 800,-. Dat komt neer op ca. € 180,- per week of € 25,- per dag. Er zijn uiteraard uitgaves die per week terugkomen maar ook kosten (zoals benzinekosten) die niet per week te plannen zijn. Maar toch hoop en denk ik dat het me scherp houdt om per week te bekijken wat er uitgaat.

De maand september ga ik als voorbeeld gebruiken en in de maand oktober gaat dan echt de hand op de knip. Deze maand moet me duidelijker maken waar m'n valkuilen zitten en waar we nog meer kunnen besparen.

Week 36 – 1 t/m 7 september
Soort uitgave
Bedrag
Boodschappen AH
€ 160,-
Speelgoed
€ 22,-
Huishoudelijk (snijmolen snijbonen)
€ 19,-
Kaartjes verjaardagen
€ 6,-
Prenatal (autostoeltje/accessoires)
€ 180,-


TOTAAL
€ 387,-

Gigantisch hoog bedrag uitgegeven aan boodschappen. Deze week viel nog net in de kraamweek en is manlief dus veel naar de winkels gestuurd voor van alles en nog wat... Een 'slechte' week dus, maar gelukkig niet echt representatief voor een 'gewone' week.

Week 37 – 8 t/m 14 september
Soort uitgave
Bedrag
Boodschappen AH
€ 124,-
Benzine
€ 85,-
Drogisterij artikelen
€ 20,-


TOTAAL
€ 229,-

Weer een hoog bedrag aan boodschappen. Dit bedrag is niet in één keer uitgegeven maar ook in deze 'after-kraamweek' zijn we meerdere keren bij de supermarkt langs geweest. Verder weinig bijzonderheden.

Week 37 – 15 t/m 21 september
Soort uitgave
Bedrag
Boodschappen AH
€ 75,-
Babyvoeding
€ 19,-
Kleding (HEMA)
€ 15,-
Babykleding
€ 26,-
Woonaccessoires
€ 19,-
Schoenen
€ 34,-


TOTAAL
€ 188,-

De eerste 'gewone' week als het gaat om uitgaven aan boodschappen. Deze week maar 1 keer bij de supermarkt langs geweest en daar voor de hele week ingeslagen. Bij dit bedrag zitten ook de luiers dus al met al tevreden. Uitgaven aan woonaccessoires heb ik voorlopig genoeg gedaan. Daar mag ik van mezelf komende maand niets meer aan uitgeven.

Gelukkig maar dat dit nog geen 'gewone' maand is! Na drie weken heb ik al € 804,- uitgegeven en daarmee zit ik al boven ons vastgestelde budget! De uitgaven aan boodschappen vallen het meest in het oog maar dat zijn gelukkig net ook de uitgaven waar ik goed op kan besparen en die in de kraamweken nu eenmaal hoger uitvielen. Op naar oktober om dan met mooiere cijfers te komen!

3 opmerkingen:

 1. Mij vallen vooral de uitgaven in het oog van spullen die je (denk ik? ) nieuw gekocht hebt terwijl er goede tweedehands alternatieven zijn.

  - Autostoeltje kocht ik voor 30 euro via MP.
  - Alle kinderkledingkleding en speelgoed tweedehands kopen via MP of voor verjaardag vragen.
  - Huishoudelijke artikelen en woonaccessoires: voor mij was dit altijd een behoorlijke uitgavepost. Nu niet meer omdat ik én veel minder nodig heb dan dat ik denk nodig te hebben als ik ermee in handen sta.Èn er zijn veel tweedehands alternatieven. Tipje: had je je voorgenomen dit nodig te hebben en vond je dat een week later nog? Zo niet, dan niet kopen...

  Als dan ook nog eens gewoon één keer in de week boodschappen doet, met een lijstje met gepland eten, dan krijg je daar ook veel controle over. Wat mij hielp was om een onderscheid te maken tussen "basisboodschappen" zoals brood, groente etc, "luxe" boodschappen zoals chocola, dure toetjes etc. Hoe vaker je boodschappen doet, hoe groter het percentage luxe eten.

  Misschien moet je niet werken met een weekbudget voor alles, maar met budgetten voor typen boodschappen?

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ook de uitgaven aan baby spullen en kleding erg hoog. Ik verwacht over vijf weken mijn derde kindje. Het enige dat ik nieuw kocht zijn de eerste twee kledingsetjes, bij elkaar vijftien euro. Verder alleen een dekentje gekocht met een cadeaubon, en een tweedehands kamertje, omdat ook onze tweede nog in een ledikant slaapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen