dinsdag 23 mei 2017

De huizenmarkt & ons huis verkocht!

Volgens diverse bronnen stijgen de huizenprijzen al sinds 2013. Voor mijn gevoel begon dat wat later maar desalniettemin waren het de stijgende huizenprijzen die er mede voor zorgden dat wij de knoop doorhakten om onze nieuwe woning te kopen.

Toen ik hier begon te schrijven, schreef ik nog dat ons huis waarschijnlijk nog onder de € 300.000,- waard zou zijn en dat we daarmee flink onder water stonden met een in 2011 afgesloten hypotheek van € 325.000,-. Hoe anders is de situatie nu! Inmiddels hebben een deel van de hypotheek dat ooit een beleggingshypotheek was al een aantal jaar geleden omgezet in een spaar- en later annuïteitenhypotheek en lossen we daar dus goed op af. Ons tweede hypotheekdeel sloten we af toen in 2010 toen we dit huis kochten en is vanaf het begin een spaarhypotheek geweest waarbij we maandelijks inleggen in een spaarpolis. Ook deden we vorig jaar nog een extra aflossing op de annuïteitenhypotheek van € 2.000,-. Al met al hadden we per 01-01-2017 een hypotheekschuld van zo'n € 296.000,- en met aftrek van de opgebouwde waarde van de spaarpolis zo'n € 285.000,-. Tegen de tijd dat we onze nieuwe woning hopen te betrekken, zal de hypotheekschuld nog 'slechts' € 275.000,- zijn.

Uiteraard waren we erg benieuwd wat de verkoopprijs van onze woning zou zijn volgens de makelaar. We keken al rond in onze buurt om te kijken waar de woningen zoal voor weggingen. Wij wonen in een groot 'dorp' (50.000 inwoners) in de Randstad en het ging hier de laatste tijd al erg goed met de woningverkopen. Uiteindelijk kwamen we uit op een verkoopprijs van € 325.000,-. Exact de hypotheek die we ooit afsloten. Inmiddels zijn we een week verder en na een record aantal bezichtigingen is ons huis al verkocht (onder voorbehoud) voor € 332.000,-! Natuurlijk waren we niet bang dat we het niet kwijt zouden raken maar dit overtrof onze verwachtingen! Wat meespeelt is dat we al bij aankoop hebben gekozen voor een hoogwaardige afwerking. Een mooie keuken met goede inbouwapparatuur, een luxe badkamer en een plavuizen vloer met vloerverwarming. Qua aankleding gekozen voor strakke muren in wit en grijstinten. Het kost allemaal wat meer maar uiteindelijk levert dat nu wel een mooie overwaarde en snelle verkoop op. We zijn er blij mee!

Hoe gaat het met de woningmarkt op de plek waar jullie wonen? 

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de verkoop. Hier in ons dorp gaat het ook voorspoedig met verkopen. Wij wonen goed en hebben geen intentie tot verhuizen. Onze woz is 300.000 en is denk ik wat aan de lage kant, maar daarover hebben wij vooralsnog geen zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aanbieding van snelle financiële hulp.

    Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

    E-mail: Rolandgadner@outlook.de
    E-mail: info@creditfinance-bank.com
    Whatsapp-nummer: +33784505888
    Website: https://www.creditfinance-bank.com

    BeantwoordenVerwijderen