maandag 8 januari 2018

Twee hypotheken = twee keer betalen

Het is schandalig lang geleden dat ik hier een bericht geplaatst heb... Momenteel zijn wij heel druk met alle voorbereidingen voor de oplevering van onze nieuwe woning en de komende verhuizing. Ook mochten we een half jaar terug ons derde kindje verwelkomen en dat zorgde uiteraard ook voor de nodige drukte. Dat betekent zeker niet dat ik stop met bloggen. Integendeel, in m'n hoofd zitten nog meer dan genoeg onderwerpen en ideeën. Ik moet alleen even de tijd vinden om ze op papier te zetten... Vandaag daarom een relatief kort bericht met een 'financiële update' maar ik zal snel komen met de beloofde berichten over 'rust in huis'.

Sinds we begin juli passeerden bij de notaris, zijn we de bezitters van twee hypotheken die gezamenlijk de waarde hebben van een kleine € 750.000,-. Wat een bizar bedrag, als ik dat zo zwart op wit zie staan! Wat misschien ook bizar is, is dat we bewust geen overbruggingshypotheek hebben afgesloten en daarom momenteel twee hypotheken betalen maar dat we daarbij ook nog minimaal € 500,- kunnen sparen. Zeker als je bedenkt dat we voor onze nieuwbouwwoning maximaal geleend hebben volgens de regels die in 2017 golden. Blijkbaar zijn die regels behoorlijk streng als wij er nog een behoorlijk hypotheek naast kunnen betalen én kunnen sparen. Zegt dat wat over ons of juist over de gemiddelde Nederlander (als deze al zou bestaan...)? Overigens moet ik wel zeggen dat we voor beide woningen de hypotheekrenteaftrek maandelijks laten uitkeren want anders hadden we uiteraard wel een probleem gehad ;-).

Momenteel wordt er iedere maand, kort nadat onze salarissen zijn gestort, door twee hypotheekbanken ca. € 3.200,- afgeboekt... Daar gaat ons geld! Een deel is rente en dat zien we dan ook nooit meer terug. Gelukkig zien we het deel wat we nog aflossen op onze huidige woning wél terug bij de overdracht begin mei. We hebben namelijk tegen die tijd een overwaarde van tegen de € 60.000,-. Ook de aflossingen onze nieuwe woning zijn al begonnen omdat we daarvoor een volledige annuïteitenhypotheek hebben afgesloten. Toch leuk om te zien op de handige app van onze nieuwe hypotheekbank dat we sinds juli toch al € 4.500,- hebben afgelost op de nieuwe hypotheek van € 442.000,-. Wie het kleine niet eert...

P.S. Het huidige overzicht met inkomsten en uitgaven klopt uiteraard niet. Ik hoop het up-to-date te maken als we onze huidige woning hebben overgedragen aan de nieuwe bewoners en we weer één hypotheek hebben.

6 opmerkingen:

 1. Fijn je weer te lezen!
  Hartelijke groet Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je er weer bent. Ik ben erg benieuwd naar je blogs. Ga je die 60.000 euro ook aflossen op je nieuwe hypotheek van 442.000?
  Daarnaast wens ik jullie veel geluk met jullie 3e kind.
  Fijn dat jullie nu een annuïteiten hypotheek hebben afgesloten. Je weet nu dat over 30 jaar je hypotheek weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor wie het aangaat,

   Alaska USA Finance and Capital Limited biedt momenteel alle soorten leningen aan aan het publieksbelang van 3%. We verstrekken leningen binnen het bereik van €10,000.00 tot €500,000,000.00. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Alle geïnteresseerde aanvragers moeten hun antwoorden sturen naar: unique2aal@gmail.com

   E-mail: {unique2aal@gmail.com}
   Phone #: +12542420879

   Verwijderen

 3. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nigeria, Ghana Turkey, France and Israel.My name is Mrs.Ramirez Cecilia, I am from Philippines. Have you been

  looking for a loan?Do you need an urgent personal or business loan?contact Fast Legitimate Loan Approval he

  help me with a loan of $78.000 some days ago after been scammed of $19,000 from a woman claiming to be a loan

  lender from Nigeria but i thank God today that i got my loan worth $78.000.Feel free to contact the company

  for a genuine financial Email:(creditloan11@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen