vrijdag 20 december 2013

Brief van de bank!

Als het over over de duvel hebt... Een dag na mijn vorige bericht lag er een enveloppe van de bank op de mat. Ondanks dat ik niets kan verzinnen, wordt ik daar altijd een klein beetje zenuwachtig van. Banken, hè... Maar het was in dit geval een aankondiging (keurig op tijd!) dat onze rentevaste periode van hypotheek 1 in april 2014 afloopt.

Een paar citaten uit de brief
 • 'De rente die wij u aanbieden is gelijk aan de rente die wij aanbieden aan nieuwe klanten die in dezelfde tariefklasse vallen'. Fijn om te horen! Ik leefde altijd in de gedachte dat het aanbod aan vaste klanten minder aantrekkelijk was dan bij nieuwe klanten. Of gaat ook onze bank langzaam aan meer rekening houden met zijn klanten?
 • Als de rente daalt of stijgt tot 1 april 2014, verandert ons aanbied niet
 • Wist u dat u aan het einde van de rentevaste periode de mogelijkheid heeft om ook andere aanpassingen te doen? Zo kunt u de lening waarvan de rente wordt herzien boetevrij aflossen. U kunt een andere hypotheekvorm bij ons kiezen of uw hypotheek oversluiten naar een ander geldverstrekker. Grappig dat ze dit zo expliciet vermelden, inclusief het oversluiten naar een andere geldverstrekker. Voor ons 'telt' vooral de opmerking over het kiezen van een andere hypotheekvorm.
Uitgaande van de situatie dat we weer kiezen voor 1 jaar vast (dit doen we al drie jaar en het bevalt prima) zou de rente vanaf april 2014 uitkomen op 3,2 %. We zitten nu op 4,5 %! Als we op dit aanbod in gaan en de hypotheekvorm niet veranderen, levert dit een besparing op van netto € 70,- per maand. 

Aan de andere kant, ik neem dat als we wel gaan over sluiten, ook lage/lagere rentes zullen gelden voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Het rentevoordeel geldt sowieso, voor welke vorm we ook zullen gaan.

Ik ben ook tot nieuw inzicht gekomen t.o.v. m'n laatste post over de lineaire hypotheek. In feite kunnen we prima een annuïteitenhypotheek afsluiten maar daar door middel van extra aflossen er zélf een lineaire hypotheek van maken! Bij een annuïteitenhypotheek los je normaal gezien in het begin van de looptijd weinig af, maar door ieder jaar een extra aflossing te doen, compenseren we dat. Het voordeel is dat we dan in ieder geval zelf de ruimte en vrijheid houden om het geld te verdelen over aflossing en eventueel storten in de spaarpolis. Ook in geval van nood is het fijn om het geld zelf in handen te hebben wat anders er sowieso uit zou gaan door de hoge startlasten van een lineaire hypotheek.

Omdat onze bank alleen hypotheken oversluit met tussenkomst van een adviseur, ga ik in het nieuwe jaar maar eens aan de telefoon hangen. Kijken wat het ons kost om de hypotheek over te sluiten zónder advies (we weten zelf immers prima wát en hoe we het willen). De adviseur hoeft in feite alleen een offerte voor te leggen en die kunnen wij dan tekenen. Het hangt er vanaf wat ze zelf in rekening brengen voor het oversluiten. Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:


 1. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen