maandag 3 februari 2014

Nieuwbouw of jaren '30??

Soms, heel soms, dan zoek ik op Funda naar van die heerlijk karakteristieke jaren '30 woningen... Dan droom ik weg bij zo'n heerlijke erker en mooie glas-in-lood-ramen. Dan richt ik in gedachten zo'n huis al helemaal in met onze spulletjes. Helemaal onzin natuurlijk want we wonen nu net drie jaar in ons drie jaar oude huis en hebben helemaal geen plannen om weg te gaan. Maar... dromen blijft leuk!

Een nieuwbouwhuis... Ach ja, het heeft, zeker aan de buitenkant, vaak niet de sfeer van wat oudere woningen. Ze staan vaak in een wijk waarin het groen nog door moet breken en alles een beetje Vinex-wijk-achtig aandoet. Wat de binnen- en buitenkant betreft moet je bij het betrekken van een nieuwbouwwoning écht alles aanpakken. Je kunt niets laten zitten 'tot later', of de tuin later nog eens opnieuw doen omdat die tuin er simpelweg nog helemaal niet is!

Maar toch, naast alle (esthetische) voordelen van oudere woningen, begin ik toch ook steeds meer voordelen te zien van onze nieuwbouwwoning! Ik zie op meerdere blogs namelijk behoorlijke bedragen voorbij komen als het gaat om uitgaven aan bijv. isolatie, het vervangen van oudere apparatuur, het verlangen naar een nieuwe keuken, vochtproblemen en ga zo maar door...

Dan tel ik toch m'n zegeningen in ons drie jaar oude huis!
- Op en top geïsoleerd en daardoor zeer energiezuinig
- De badkamer, de keuken, de ketel, de vloeren, de tuin, het is allemaal splinternieuw dus daar hebben we de komende jaren geen omkijken naar
- Op en top ingericht naar onze smaak en naar onze keuzes
- Onderhoudspost de afgelopen 3 jaar (jaja, natuurlijk wel na enorme uitgaven kort na het betrekken van onze nieuwe woning): € 0,-!!!

Als het gaat om investeringen in ons huis, dan droom ik vooral nog van verbeteringen wat betreft inrichting (nog een hobby van me). Die lelijke, goedkope deuren vervangen door houten deuren... De kozijnen, die in erg crème 9001 werden afgeleverd, overschilderen in mooi wit (9010). Maar je begrijpt wel dat vooral die nieuwe deuren voorlopig toekomstplannen blijven. Eerst zorgen dat we onze hypotheek snel(ler) gaan aflossen! Daarover later deze week meer...

Woon je in een nieuw of juist ouder huis? Geef je veel geld uit aan onderhoud?

29 opmerkingen:

  1. Ik woon in een ouder huis, maar heb ook in een spiksplinternieuw huis gewoond. Aan onderhoud geef je in een ouder huis inderdaad meer uit, maar voor mij zitten er wel zoveel voordelen aan, dat ik het prima vind zo. Liever minder natuurlijk, maar het is toch kiezen of delen. En de privacy en ruimte en karakter die ik nu heb, zou ik niet weer inruilen voor de beklemmende omgeving van toen. Ik heb overigens niet speciaal iets tegen nieuwbouw, nieuwbouw op een door mij gekozen plekje zou ik wél zo doen. Sfeer en karakter zijn tot op zekere hoogte ook zelf toe te voegen, dus dan zouden de gemakken voor mij wel weer daar tegenop wegen. Maar ik wil er dan wel wat ruimte en privacy bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad kiezen of delen... Wat betreft de ruimte (gebrek aan privacy heb ik geen last van maar dat komt waarschijnlijk omdat ik geboren en getogen ben in een middelgrote stad), dat zou ik ook heerlijk vinden maar is in de Randstad waar wij wonen onbetaalbaar (voor ons nu, tenminste). Wij zitten al een hypotheek van ruim 3 ton vast voor een tussenwoning met kleine tuin ;-). Wie weet, ooit, als de hypotheek voor een gedeelte afbetaald is en we met pensioen zijn!

      Verwijderen
  2. Ik woon in een inmiddels bijna 20 jaar oude woning, die we nieuw kochten, wel in een al langer bestaande wijk. Wij hebben alles standaard gehouden en ook pas (veel) later badkamer en keuken naar eigen smaak verbouwd. Het eventuele meerwerk kwam destijds voor ons zo vreselijk duur uit, dat we dat niet mee wilden nemen in de hypotheek.
    En wat is veel uitgeven voor onderhoud? inmiddels hebben we bijvoorbeeld ook de kozijnen vervangen door kunststof, dus schilderwerk is ook al niet meer nodig.
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, wat is inderdaad veel onderhoud ;-). Iedere euro die we daar nu niet aan uitgeven gaat naar de aflossing van de hypotheek dus wat dat betreft is iedere euro er één. Maar in jullie geval hebben jullie het dus wat meer gespreid maar ben je op de lange termijn idd ongeveer hetzelfde kwijt natuurlijk. Maar het voordeel van een nieuwbouwwoning is dan wel dat je de eerste jaren naar verhouding minder kwijt bent aan onderhoud en pas later weer hoeft te investeren. Als ik hoorde van vrienden wat het kostte om hun huis uit de jaren '70 extra te isoleren... Dat hoeven wij in ieder geval niet te doen en het scheelt nu al iedere maand op de energierekening.

      Verwijderen
  3. Ik woon in een jaren dertig huis met authentieke elementen als glas in lood, ensuite deuren enzo... Geweldig en helemaal naar mijn zin omdat ik het zelf grondig heb laten verbouwen. Ik zou dan ook nooit en te nimmer naar een nieuwbouwhuis willen verkassen... Er is wel 1 nadeel; dat is het energieverbruik. Want hoe je ook isoleert en smeert en dichttimmert, het wordt energietechnisch nooit een nieuwbouwhuis...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gaaffff! Dat klinkt als een droomhuis... Tja, een nieuwbouwhuis wordt inderdaad nooit zo authentiek als een ouder huis. Hoewel je ook mooie nieuwbouw in jaren '30 stijl hebt. En het scheelt ook wel weer hoe je het binnen inricht. Dat kan heel modern maar ook meer authentiek, met meer hout. Zo probeer ik toch een warme sfeer hier te creëren... En dan geniet ik maar extra van de lage stookkosten als ik weer zo'n mooi, oud huis zie ;-).

      Verwijderen
  4. Vandaag ons jaren 30 huis gekocht. Twee onder een kap. Vreselijke staat van binnen en van buiten. Oh, maar wat een fijn huis. Qua ligging en hoe het voelt. Helaas zitten er weinig authentieke onderdelen meer in. Nog een stukje glas in lood naast de voordeur. Morgen een energieman op bezoek. Label G vermoed ik qua energielabel. Eens zien hoe we dat zo spoedig mogelijk naar een B of A label kunnen krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heerlijk, joh! Gevoel is natuurlijk ook heel belangrijk bij het kopen van het huis. En het belangrijkste is dat je duidelijk weet waar jullie aan beginnen ;-). Hihi, wat betreft isolatie kun je dan wel telkens stapjes zetten, van G naar F, van F naar E enz. ;-).

      Verwijderen
  5. Ik heb het grootste deel van mijn leven ook in jaren 30-huizen gewoond. Een paar jaar geleden hebben we echter een nieuwe vrijstaande woning laten bouwen maar wel helemaal in jaren 30-stijl. Met paneeldeuren, roedes in de ramen, luiken, ensuite-deuren, knusse dakkapellen, noem maar op. Op een heerlijke plek met veel rust en ruimte rond het huis. Inderdaad, het is niet 'echt' jaren 30 maar de sfeer komt heel dicht in de buurt. Ik vind het heel prettig dat alles goed werkt en dat je niet tegen grote onderhoudskosten zit aan te hikken. En de energielasten in dit huis van 750 kubieke meter zijn 30 procent lager dan in ons vroegere authentieke tweekappertje van 350 kubieke meter groot. Nu denk je misschien: wat moet dat huis wel niet kosten? Tja, ons nieuwe huis staat in Drenthe en dus is de hypotheek lager dan van ons oude huis in de Randstad. Met de lagere energielasten en onderhoudslasten wonen wij hier dus, zowel binnen als buiten, veel groter voor veel minder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw, dat klinkt als een droom... De voordelen van nieuwbouw combineren met de uitstraling van een jaren '30 woning! Jullie huis klinkt als een paleisje :-). Helaas zijn wij door werk (en eigenlijk ook door familie) gebonden aan de Randstad dus zo'n huis is hier financieel niet haalbaar voor ons... Daarbij komt dat ik me afvraag of ik als stadsmens zou kunnen wennen om in Drenthe te wonen. Dat scheelt per persoon, denk ik... Maar geniet van jullie prachtige home!

      Verwijderen
    2. Daar heb je gelijk in. Lang niet iedereen kan kiezen voor het 'experiment' Drenthe. Wij hadden het geluk dat manlief hier een goede baan kon krijgen en ik vanuit huis werk en dus niet gebonden ben aan een plek. Ik vond het spannend en soms doodeng om hier naar toe te gaan. Ik heb ook best moeten wennen, in tegenstelling tot man en kinderen die het gelijk geweldig vonden. Maar nu zou ik niet meer terug willen. Ik ben voor mijn werk nog regelmatig in de Randstad. Dan snuif ik even de drukte op, plak er soms een paar shoppinguurtjes achteraan en dan snel weer terug naar het filevrije Noorden :)

      Verwijderen

  6. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
    ----------------------------------------------------------------------------

    We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo dames en heren.
    Welkom bij NoviCap Financial Service Provider.

    Heeft u dringend behoefte aan een financiële doorbraak? Heeft u om verschillende redenen een lening nodig? NoviCap biedt flexibele leningopties op maat van uw behoeften.

    NoviCap biedt een verscheidenheid aan leningopties voor iedereen die financiële hulp nodig heeft tegen een lage rente van 3%, of het nu gaat om een ​​zakelijke lening, persoonlijke lening of een lening voor medische rekeningen, betaaldagvoorschot, apparatuurfinanciering, hypothecaire lening e.t.c. De service is snel, veilig en betrouwbaar. Stuur een mail via || voor meer informatie over het leningaanbod van NoviCap novicapserviceprovider@gmail.com || of schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819

    OVER NOVICAP.
    NoviCap, opgericht in 2015, is een van de grootste leningenmarkt ter wereld. Veel mensen, met name ondernemers, gebruiken de gratis onlineservice van NoviCap om financiering te vinden door te bladeren door meerdere leningsproducten van onze brede netwerkleningen. NoviCap biedt financiering op een snelle, flexibele en transparante manier en biedt professionele beleggers de mogelijkheid om te beleggen in een actief op de korte termijn met een bovengemiddeld rendement.

    We zijn erg snel, betrouwbaar en betrouwbaar en u kunt lenen van € 1.000 tot € 50 miljoen. NoviCap is het juiste bedrijf om contact op te nemen wanneer u een dringende lening nodig heeft.

    U hoeft geen tijd meer te verspillen aan een lening van andere financiële instellingen of stressvolle bankbezoeken. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien wanneer en waar u deze nodig hebt.

    Wij bieden 24-uurs leningen van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar || novicapserviceprovider@gmail.com || Schrijf ons op WhatsApp via: +31642117819

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me in te schrijven op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik had aangevraagd van mijn eigen bankrekening. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op + 79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Our proposed offer for clients in the new year is positive and total commitment, so working with us gives you maximum assurance of getting funded for we have an A+ rating in financing. Frank Loan Services (FLS) over the years has been highly rated as one of the best online companies with a cheaper interest rate. If you are in need of financing, don’t hesitate to contact us through phone (+1-713-389-6778) or E-mail: k.frankloans@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had gevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn lening van 45.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over uw diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben omdat ik onder de indruk ben van uw snelle reactie. Als u een lening nodig heeft Aarzel dan niet om contact op te nemen met een echte legale kredietverstrekker met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com



    Mijn lening van 45.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over uw diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben omdat ik onder de indruk ben van uw snelle reactie. Als u een lening nodig heeft Aarzel dan niet om contact op te nemen met een echte legale kredietverstrekker met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Snel zakelijk lenen of rekeningen betalen tegen 3% rente? Wij bieden zakelijke lening, persoonlijke lening, woningkrediet, autolening, studielening, schuldconsolidatielening e.t.c. ongeacht uw kredietscore. We zijn gegarandeerd in het verstrekken van financiële diensten aan onze talrijke klanten over de hele wereld. Met een maximale looptijd van 1 tot 30 jaar, varieert onze lening van 2.000 euro (tweeduizend euro) tot $ 50.000.000,00. (Vijftig miljoen euro). We lenen ook in USA DOLLARS, EURO en PONDEN! Neem voor meer informatie contact met ons op via deze e-mail: (robertokennety@gmail.com), of WhatsApp: +1(518)219-0838

    BeantwoordenVerwijderen
  14. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie: drbenjaminfinance@gmail.com

    Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

    Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heeft u problemen met het krijgen van een lening voor werkkapitaal bij lokale banken en andere financiële instellingen? Deze dienst is bedoeld om financiële steun te bieden aan individuen, zakenmensen en vrouwen in het bedrijfsleven. Als u geïnteresseerd bent, neem dan nu contact met ons op via e-mail: robertokennety@gmail.com Of bel +1(518)219-0838.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. HEEFT U LENINGEN NODIG VOOR ZAKELIJK OF PERSOONLIJK GEBRUIK? We verstrekken leningen in verschillende valuta met een betaalbare rente van 3%. Ons bedrijf streeft ernaar uitstekende professionele financiële diensten te verlenen. Neem contact met ons op om hier te solliciteren via e-mail: (robertokennety@gmail.com) voor meer informatie.

    Bedrijfsnaam: Robert Loan Credit
    Bedrijf e-mail: robertokennety@gmail.com
    WhatsApp: +1(518)219-0838

    BeantwoordenVerwijderen
  17. In een woord, wauw !! Ik kan niet geloven dat het geld al op mijn rekening staat. Dankje, dankje, dankje! Je hebt van wat meestal een lang, langgerekt en intimiderend karwei is, een heel plezierige en gestroomlijnde ervaring gemaakt. Ik kan u en mevrouw Karin Sabine Leningen niet genoeg bedanken. Mevrouw Karin Sabine Leningen voor het geweldige systeem, en jij voor de geweldige service. Jullie zijn allebei best geweldig! als je een dringende lening nodig hebt, kun je ze e-mailen op sabinhelps@gmail.com of haar whatsappen op +79267494861.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
    E-mail: carlose78910@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Truly they are the world licensed internet gurus.. because your smile is their happiness......They are licensed and experienced group of hackers who has served and delivered up to speed over the years globally . Their services are safe and secured with 100% guaranteed because they are group of Noble Hackers who respect human sympathy to the call … I can beat up my chest to testify of their proficiency … contact these group of hackers via blankatmmaster555@GMAIL.COM or Whatsapp:+31970050333695 They have spent up to 2 decades in the Hacking profession as a well qualified hackers and their reputation is acknowledged positively..People choose them because they don't fail to deliver..They offer all manners of Hacking services which are not limited to the following;
    *Retrieval of fraudulent funds*UNLIMITED NETFLIX LOGIN*LOAN transfer *Loading of Bitcoin
    *Removal of old credit score
    *Unlimited Blank ATM Card with Tracking code for pick up
    *Help Sign up to ILLUMINATI and get famous faster
    *delete Youtube videos or increase views
    *school transfer and certificate forgery
    *Verify accounts for Paypal transfer and bank logins
    *Hack Court System and Clear criminal records
    *Bitcoin mining
    *Credit card delivery
    *School grades upgrade
    *Facebook hack
    *Whatsapp Hack
    *IP location
    *Clears bad Driving
    *Hack Bank Logins
    And other countless services but not for free …they deliver perfectly without any regret from any client… email link: BLAMKATMMASTER5555@GMAIL.COM
    WhatsApp+3197005033695
    Web site: http: //blankatmmaster5555.wixsite.com/
    Harkers
    Truly they are the world licensed internet gurus.. because your smile is their happiness......

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik wil dit medium gebruiken om alle leningzoekers te waarschuwen heel voorzichtig te zijn omdat er overal oplichting is. Enkele maanden geleden was ik financieel gespannen en uit wanhoop werd ik opgelicht door verschillende online kredietverstrekkers. Ik had bijna de hoop verloren totdat een vriend van mij me doorverwees naar een zeer betrouwbare geldschieter genaamd Della Taylor, die me een ongedekte lening van EUR 390.000,00 binnen 24 uur leende zonder enige stress. Als je een lening nodig hebt, neem dan nu contact met haar op via e-mail: Dellastaylors@yahoo.com of WhatsApp-nummer + 1 (209) 251-1529.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Goedemiddag jongens, ik ben zo blij omdat ik vandaag een lening van 89.000 euro heb gekregen van dit goede bedrijf. Ook als je snel een lening nodig hebt, kun je bij hen terecht. Neem nu contact met hen op via deze e-mail: ( sabinhelps@gmail.com) of WhatsApp: +1 (689) 247 6462.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo allemaal ... ik wil even snel zeggen dat ik vandaag een lening heb gekregen van een goed geregistreerd en Greenlight Financial Company, en ik kreeg hun e-mail vanmorgen op tv-advertentie en besloot contact met hen op te nemen en tot eer van God kreeg ik zojuist mijn leen nu, ook u kunt een lening krijgen van elk land, neem gewoon nu contact met hen op (fastloan2001@gmail.com).

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hallo, ik wil dit medium graag gebruiken om een leningmaatschappij met u te delen die mij helpt een commerciële lening te krijgen met begrijpelijke voorwaarden. ze bieden alle soorten leningen aan.
    E-mail contact: infomichealfinanceltd@gmail.com
    of WhatsApp +14699724809.

    BeantwoordenVerwijderen