dinsdag 21 juli 2015

De extra aflossing én een lagere rente

Leuk en stimulerend om beide factoren terug te zien op de afschriften van onze rekening! Voor 1 april losten we € 2.000,- af op onze annuïteitenhypotheek én zetten we de rente opnieuw vast voor 5 jaar tegen 2,85 % (was 3,3 % voor 1 jaar). Dit zorgde voor lagere maandlasten. In onderstaand overzicht van de afschrijvingen van onze hypotheekbank van onze rekening zie je dat goed terug.

 • Op 31 maart werden nog de oude bedragen afschreven omdat dat de betalingen over de maand maart waren
 • Je ziet onze beide hypotheken terug: het grootste bedrag betreft de spaarhypotheek, de kleinste de annuïteitenhypotheek
 • Op 23 maart hebben we een aflossing gedaan van € 2.000,- op de annuïteitenhypotheek, zoals ook terug te zien is
 • Op 1 april en 30 april werd de premie van de overlijdensrisicoverzekering van onze spaarhypotheek afgeschreven (voor de annuïteitenhypotheek hebben we er geen)
 • Op 30 april werden de bedragen voor de maand april afgeschreven. Dat van de annuïteitenhypotheek ligt dan € 41,37 euro lager dan de maand ervoor! Let wel, dit is geen netto besparing want de aftrek zal na de extra aflossing ook lager zijn evenals de aftrek door lagere hypotheekrente. Maar toch, al met al een leuke besparing!
En dan nog hebben we een lange weg te gaan... Er zullen vast mensen zijn die verschrikt staren naar deze (bruto!) bedragen die we kwijt zijn aan onze hypotheek. We kunnen het prima betalen maar het blijft een hoop geld voor een huis dat ook nog eens voor zeker zo'n € 20.000,- onder water staat...

5 opmerkingen:

 1. Dat is zeker geen kattenpis nee :( Maar wel fijn dat het zoveel scheelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Juist omdat je huis nog onder water staat is het extra fijn om extra af te kunnen lossen.
  En als je dat dan ook nog eens in de maandelijkse aflossing merkt nog stimulerender.

  Wegschuld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Het begin is er. Het lijkt soms zo langzaam te gaan met aflossen (zo herkenbaar) maar jullie zijn zeker op de goede weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom niet bijgestort in jullie spaarhypotheek? Daar zit een hogere rente op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat gaan we nu inderdaad doen. Kan alleen bij de vervaldatum dus we moeten nog even wachten tot 1 april 2016. Ik heb hier eerder wat berichten over geplaatst. Bijstorten in de spaarhypotheek levert puur financieel gezien het meest voordeel op maar omdat ons huis onder water staat, gaan we beide afwisselend doen. Nu is dus de spaarhypotheek aan de beurt!

   Verwijderen