dinsdag 28 juli 2015

Doet-het-zelf hypotheek afsluiten

Het lijkt mij heerlijk! Zelf een hypotheek afsluiten zonder adviseur, zelf keuzes maken wat betreft de soort hyptheek, het vastzetten van de rente en nog veel meer. Zelf de offerte aanvragen en een afspraak maken bij de notaris en tot slot (bijna) niets betalen aan de hypotheekbank omdat je het bijna allemaal zelf hebt gedaan. Dat is mijn droom als we ooit nog eens gaan verhuizen en een nieuwe hypotheek moeten afsluiten.

Toen ik zo'n drie jaar geleden begon me te verdiepen in onze hypotheek en eigenlijk in alles wat maar met hypotheken te maken heeft, heb ik op internet ook zoektermen ingevuld als 'zelf hypotheek afsluiten', 'goedkope hypotheek', 'hypotheek afsluiten online' en dat soort termen. Ik kwam toen al snel uit bij de site van www.moneyou.nl. Nee, ik heb geen aandelen en dit is geen reclame ;-). Ik schreef ik er al in 2013 een eerste bericht over.Er zijn er nog wel meer te vinden en MoneYou is voor 100% dochter van ABN Amro dus dan zijn we eigenlijk weer terug bij 'de grote speler' waar ik misschien juist liever niet m'n hypotheek zou afsluiten.

Maar goed, terug bij het concept. Dat spreekt me op het eerste gezicht wel aan! Hebben jullie de rentetarieven gezien? Die zijn een stuk lager dan bij 'gewone hypotheken'. Een hypotheek met NHG 5 jaar vast tegen 1,95%, dat zijn tarieven waar ik alleen nog maar van kan dromen. Daar staat wel tegenover dat maximaal 85% van de marktwaarde van de woning geleend mag worden dus dat betekent in de meeste gevallen veel eigen geld inbrengen (of: overwaarde). Al met al zou ik, mochten wel ooit eens gaan verhuizen, uitgebreid op zoek gaan naar de goedkoopste hypotheek en mocht dat er één zijn bijna helemaal via internet en één waarbij ik bijna alles zelf moet doen, dan schrikt me dat niet terug, integendeel. Onze bestaande hypotheek oversluiten via MoneYou of een andere internethypotheekbank bestaat ook tot de mogelijkheden. Alleen dan uiteraard wel tegen dezelfde voorwaarden die ik hierboven al beschreef. En voordat wij een hyptheek hebben rond 85% van de marktwaarde dan moet er nog héél veel afgelost worden! Daar gaan we dan eerst maar mee aan de slag ;-).

Hebben jullie ervaring met het online aflsuiten van een hypotheek? Zou je het overwegen? Heb je jezelf er wel eens in verdiept? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!


5 opmerkingen:

 1. Heb hier geen ervaring mee, maar ben heel benieuwd, dus ik lees mee.

  Wegschuld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb me er een paar jaar geleden in verdiept. Ik wilde onze beleggingshypotheek omzet in een aflossingsvrije. Helaas gaan de internetaanbieders alleen in zee met mensen met een vast contract en waren man en ik ZZP-er. Dat onze hypotheek nog minder is dan onze jaaromzet deed er niet toe. Uiteindelijk geslaagd bij de SNS bank, zonder advieskosten te betalen en tegen een acceptabele rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hypotheek afsluiten geheel op eigen houtje kan ook wel veel geld kosten omdat je niet de "fijne kneepjes" kent.

  Ik zou het niet aanraden, er zijn teveel valkuilen.

  Mvrgr
  B

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat bedoel je met de fijne kneepjes? Op de site van MoneYou kun je een stappenplan vinden wat je kunt afwerken. Zag er op het eerste gezicht niet heel ingewikkeld uit. We hebben zelf al twee keer eerder bij de notaris gezeten dus ik hoop er wel een beetje kijk op te hebben, inmiddels...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen