zondag 10 april 2016

Spaarhypotheek met twee verschillende rentes

En daar was hij dan... gisteren lag er een enveloppe van onze bank op de mat! Dat kon over niets anders gaan dan ons ingestuurde voorstel om een storting te doen in de spaarpolis van onze spaarhypotheek én deze hypotheek tegelijkertijd in te korten met vijf jaar.

Deze week hoop ik uitgebreider te berichten over de offerte die we van de bank toegestuurd kregen maar ik vond het wel leuk om een klein gedeelte uit de offerte alvast te plaatsen. Eerder schreef ik namelijk al over het feit dat wij (ja, dat hebben wij weer...) een bijzondere spaarhypotheek hebben waarbij de rente over de lening en de polis verschillen.

Zie deze berichten
http://rustinhuisenindeportemonnee.blogspot.nl/2016/01/onze-spaarpolis-van-de-spaarxtra.html
http://rustinhuisenindeportemonnee.blogspot.nl/2015/10/onze-bijzondere-spaarhypotheek-deel-2.html
http://rustinhuisenindeportemonnee.blogspot.nl/2015/08/onze-complexe-spaarhypotheek.html

We waren dan ook blij verrast om op één van de overzichten eindelijk de rente terug te vinden die we betalen over de lening. Kijken jullie mee?
 • In dit overzicht staan eindelijk alle belangrijke bedragen en rentes bij elkaar
 • De rente over de lening bedraagt dus 4,97 %, dat is lager dan we in eerste instantie inschatten. De schatting was rond de 5,2 %.
 • Het lijkt een constructie die te mooi is om waar te zijn... Minder rente betalen over je lening en een stuk hogere rente (nl. 6,25%) krijgen over de polis.

Ik schreef al eerder dat vooral de extra kosten ons verbaasden. De inleg in de spaarpolis is zo'n 60,- hoger dan dan deze zou hoeven te zijn. Daar zit voor een gedeelte onze overlijdensrisicoverzekering in en ik krijg van jullie dan ook de tip om die uit de polis te halen. Over dat verzoek was de bank kort maar krachtig: 'Het is overigens niet mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering uit de polis te halen'. Punt...

Volgende week meer over de offerte! En ook over onze toekomstplannen... 
(er komt binnen korte tijd een heel leuk en interessant nieuwbouwproject in onze woonplaats, wat nu?)

8 opmerkingen:

 1. Probeer inderdaad die ORV eens uit je spaarhypotheek te halen en los af te sluiten. Eventueel kun je die ook nog lineair af laten lopen. Ik denk dat jullie dan nog geen €20 betalen voor de ORV. Wij zijn er nu ook druk mee bezig en ik ben erg benieuwd wat dat uiteindelijk met de maandelijkse inleg in onze spaarhypotheek gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas geeft de bank dus aan dat het niet mogelijk is om de OVR uit de polis te halen... Ik zag zelfs dat na de storting van € 10.000,- het gedeelte aan 'extra' kosten iets hoger is geworden. Het irriteert me maar ik kan er verder helaas weinig mee...

   Verwijderen
 2. Ken je deze al? https://youtu.be/UKhg_c2e_Qc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb een beetje rond gekeken, maar over die Spaarxtra hypotheek zijn de meningen verdeeld?

  http://www.homefinance.nl/algemeen/blog/spaarxtrahypotheek.asp

  Waar bestaat dat hoge premiebedrag van 3396,48 uit?

  http://www.iex.nl/Column/13628/Spaarxtra-hypotheekXtra-risico-xtra-winst.aspx

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/financielevraagbaak/article208

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi voorbeeld gevonden, misschien hebben jullie hier nog iets aan?

  http://www.hypotheken-forum.nl/viewtopic.php?f=11&t=14120&mobile=on

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LET OP einddatum rentevaste periode van de rentepolis. Wordt verplicht herzien in 2020, je hebt nu 6.25%. Wat brengt de polisrente in 2020 nog?
  Of zie ik iets over het hoofd? (wij hebben nl dezelfde hypo als jij sinds 2004! met 20 jaar vast 6% polisrente en 3,15% leningrente tot 2019)

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen