vrijdag 7 maart 2014

Een opgeruimde slaapkamer

Nu het zonnetje weer heerlijk begint te schijnen en de temperaturen langzaam omhoog gaan, krijg ik de schoonmaak- en de opruimkriebels! Nu ik inmiddels bijna 16 weken zwanger ben, heb ik ze misschien nog wel extra ;-). Die grote voorjaarsschoonmaak van 'vroeger' was zo'n gek idee nog niet. Ik heb er zelf een beetje een draai aan gegeven. Iedere week pak ik één ruimte aan die ik grondig opruim en schoonmaak. Zo kom ik in een paar weken het hele huis door! Vaak pak ik 's avonds op de bank nog een laatje of doos aan die ik uitzoek en opruim. Ik ben begonnen bij de slaapkamer!

De slaapkamer is een ruimte met uitstek waar rust en orde belangrijk zijn. Het moet een ruimte zijn waar je bed staat, waar ruimte is om kleding op een nette manier op te bergen maar liefst niet veel meer functies hebben. Het moet een ruimte zijn die je na het opstaan binnen een paar minuten aan de kant hebt zodat het een oase van rust is als je 's avonds weer in je bed stapt. Belangrijk voor een goede nachtrust!

Hieronder wat tips aan de hand van de inrichting van onze slaapkamer
 • Weinig meubels en zeker geen losstaande rommeltjes. Hier alleen een bed, een ingebouwde kledingkast, één stoel (misschien gaat 'ie nog weg) en twee (gesloten) nachtkastjes 
 • Hou de ruimte onder het bed helemaal leeg. Voor je het weet wordt het een verzameling van dozen, andere rommel en vooral stof. Het zorgt voor een rommelig gezicht als je de kamer binnenkomt. En denk niet dat je die ruimte écht nodig hebt. Opruimen/weggooien die handel en er een beter plek voor zoeken.
 • Zoek voor het zomer- en winterseizoen je kleding goed uit. Alles wat je langer dan een jaar niet hebt gedragen, kan weg uit je kast. Bij twijfel altijd wegdoen! Teveel kleding zorgt ervoor dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dan lijkt het juist of je minder leuke kleding hebt.
 • Qua kleuren heb ik het bewust heel licht en rustig gehouden. Muren en kozijnen zijn wit (9010) en de wand achter het bed heeft een mooie, lichtgrijze kleur. Geeft een fris beeld als je de kamer binnenkomt!
 • Het moet natuurlijk mogelijk zijn maar áls het kan, kies dan voor een inbouwkast. Wij hebben dat heel goedkoop geregeld door eerst zoveel mogelijk van de wand te vullen met het PAX-systeem van IKEA. Op internet kun je een planner gebruiken waarmee je je ideale kast vormgeeft. Zo ben ik erg blij met m'n sieradenla! Vervolgens hebben we bij Praxis mét kortingsbon voordelig een schuifdeurensysteem gekocht en ervoor geplaatst. Enorm veel opbergruimte doordat de kast tot aan het plafond reikt én geen stof bovenop.
Hoe hebben jullie de slaapkamer ingericht? Hoe houden jullie het opgeruimd en netjes?

12 opmerkingen:

 1. Wij hebben een boxspring met achterwand. Twee teakhouten nachtkastjes die er niet bij horen, maar die ik mooi vond. Helaas hebben die een open voorkant. Dit heb ik opgelost door er mandjes in te zetten. Wij hebben een grote schuifkast. Eén gedeelte boven heb ik en het andere mijn man. De rechtse kant is voor ons samen. De truien, sokken, ondergoed en t shirts.
  Verder staat er een sitemeubel met daarop een boeda achtig figuur. Aan de wand hangt een tv.
  Ik ben in 1 minuut klaar met stoffen. De kleuren zijn creme-donker bruin. O ja, er hangt nog een zilveren spiegel en 2 foto's om het toch iets aan te kleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk, ook zo'n slaapkamer die snel aan de kant is. Wij hebben nu nog een ledikant maar ik ben al aan het snuffelen op internet voor een boxspring. Ik vind het zo mooi en rustig overkomen... En dan met een spierwit dekbed en mooie sprei erover, ik ga snel op zoek :-).

   Verwijderen
 2. Helemaal zonder losse rommeltjes kan ik niet. Teveel rommeltjes houd mij uit de slaap, maar helemaal geen ook. Hahaha. Raar maar waar. Ik heb de hoeveelheid rommeltjes de afgelopen jaren wel drastisch terug gebracht. Ook heb ik de tv uit mijn slaapkamer verbannen. En ik heb de rommel uit vier bedboxen (!) die onder mijn bed stonden weg gedaan/weg gegooid. En de bedboxen verkocht via mp. Grappig dat we zo goed als dezelfde kleuren hebben op de muren in onze slaapkamers!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben het met je eens hoor. Opgeruimd, weinig spullen moet niet hetzelfde worden als steriel. Ik vind sfeer zeker ook belangrijk maar ik blijf het een uitdaging vinden om dat te bereiken met zo weinig mogelijk spullen. Leuk dat we dezelfde kleuren hebben! Ze zijn helemaal in, hè ;-).

   Verwijderen
 3. 1 grote chaos.. we slapen op zolder, maar ook rommelhoek (ik probeer het achter de kledingkasten te hoduen zodat het vanuit bed uit het zicht staat, maar lukt niet echt. en ook washoek. met 2 kasten ervoor zodat het vanuit het bed weer wwat uit het zicht is. moet er nog flink ruimen, maar krijg het meeste niet verkocht via fb helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier een grote chaos. Vaak probeer ik orde te scheppen maar het lukt niet. Ik baal daar flink van. O hoe heerlijk zal het zijn als ik een opgeruimde , schone en gezellige slaapkamer heb !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Juist wel spullen onder het bed. Zonder zolder en met maar 60 vierkante meter inclusief berging (niet vocht en vorst vrij) heb je niet veel bergruimte. In de slaapkamer: bed, klein plankje voor wekker, leesboek en waterfles, een stoel (want kan niet bij de tafel in de woonkamer en soms heb je visite die mee eet) 1kast met daarin de kleding van het seizoen en 2 dozen er op met kleding van het andere seizoen. 1 ladekast met al het linnengoed van het gezin., en een wasmand. Onder het bed: logeer beddegoed, sportspullen (rackets, sticks, duikzooi) de wasmand. Vochtgevoelige reismiddelen (rugzak, koffer)
  Onder het bed zie je het niet, tenzij je kruipend de slaapkamer in komt maar dat doe ik niet zo vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als je bij ons de trap oploopt, kijk je zó onder ons bed dus bij ons zeker wel te zien. Daarnaast vind ik het heerlijk dat het ook veel makkelijker stofvrij te houden is. Maar je hebt gelijk, met maar 60m2 moet je ergens ruimte vandaan halen.

   Verwijderen
 6. Al sinds mijn jeugd dezelfde kleuren in mijn slaapkamer, de muren zijn jaren vijftig groen, dekbed en gordijn rood. Stapeltje van drie vintage koffers is mijn nachtkastje. Geen kast maar kisten onder het bed. Ik hoef nooit na te denken over welke nieuwe trent dekbedden er is, ik wil gewoon effen rood en een nieuwe koop ik als een oude versleten is. De hele bovenverdieping heeft trouwens die kleur muur en accessoires zijn overal rood. Dat maakt het geheel heel rustig. Badkamer met rood matje en rode handdoeken en zelfs rode tandenborstel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, zo consequent één accentkleur doorgevoerd! Zelfs bij de tandenborstel ;-). Dat zorgt inderdaad voor rust. Zo zijn bij ons de hout- en grijstinten beneden en boven het meest gebruikt, en dat zorgt voor eenheid en rust.

   Verwijderen
 7. Oh kijk, hier schreef je al van je zwangerschap, heb ik helemaal gemist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen