Bij het doorgeven kon ik met één klik ook gelijk even onze meterstanden van de vorige jaren terugzien. Hieronder staan ze op een rij. Wij hebben in 2010 onze nieuwbouwwoning betrokken, vandaar de '0-stand' van de watermeter (en de overige meters uiteraard).
Datum
|
Stand
|
Verbruik
|
449
|
128
|
Bij het Nibud vond ik terug dat het gemiddelde waterverbruik voor een gezin met drie personen ligt op 137 m3 per jaar. Daar zitten wij dus net iets onder. Volgens datzelfde Nibud kost die 137 m3 ongeveer € 19,- per maand. Wij zitten nu op € 23,- per maand, best een stukje hoger! Ik vond op internet terug dat de waterprijzen enorm kunnen schelen per provincie. Zo blijkt Brabant de goedkoopste provincie te zijn, terwijl je in Amsterdam bijna het dubbele betaalt! Wij zitten in de omgeving Rijnmond ook aan de hoge kant. Helaas is overstappen niet mogelijk ;-). Daarnaast betaal je ook nog eens waterbelasting en brengen sommige plaatsen een extra heffing in rekening voor de waterleidingen die onder de gemeentegrond doorlopen.
Een derde van het waterverbruik gaat normaal gezien op aan baden en douchen. Zouden we dus willen besparen dan moeten we het vooral in deze hoek zoeken. Maar... wil ik dat wel? Aan hygiëne wil ik niet inleveren. Als m'n dochter na een zonnige, warme dag echt een bad nodig heeft, dan doen we dat gewoon. Wél zou ik haar eens aan kunnen leren om te gaan douchen. Op die manier kunnen we haar snel(ler) afspoelen en is ze tóch schoon. Verder hebben we geen losse boiler staan in de keuken en duurt het dus best even voor we warm water hebben. Toch eens gaan uitzoeken of een losse, elektrische boiler in de keuken een besparing zou zijn of misschien toch niet?
Verbruiken jullie meer of juist minder water dan gemiddeld? Ben je er bewust mee bezig? W e heeft er ervaring met een losse boiler in de keuken?
Verbruiken jullie meer of juist minder water dan gemiddeld? Ben je er bewust mee bezig? W e heeft er ervaring met een losse boiler in de keuken?
Wij zitten blijkbaar onder het gemiddelde ondanks dat we er niet echt op besparen, eerder dit jaar schreef ik er een berichtje over.
BeantwoordenVerwijderenhttp://blogaanmnbeen.blogspot.nl/2014/03/jaarafrekening-water.html
Ik heb op dit moment dezelfde vraag. Ik ben vrij veel geld kwijt aan gas. De waterrekening loopt zo'n vaart nog niet. Ik denk ook aan een keukenboiler. Het duurt heel lang voordat het wat er in de keuken warm is. Ik denk dat dat veel gas verspilt maar ook water. Ik "duik" hier binnenkort in en hou ook jouw blog hierover in de gaten.
BeantwoordenVerwijderenWij verbruiken 89 per jaar ( gezin van 3 personen )
BeantwoordenVerwijderenDat is weinig! Complimenten! Hoe doen jullie dat ;-) ?
VerwijderenVolgens het nibud voor een gezin van 5, 201 per jaar. Wij verbruiken 153 per jaar.
BeantwoordenVerwijderenZojuist meterstand doorgegeven: 103 voor gezin met 2 pubers en dat is weer flink minder dan jaar ervoor.
BeantwoordenVerwijderenWij verbruiken tussen de 1,6 en 1,9 p/w met een gezin van 3 volwassenen en in de weekenden vaak een kind erbij. Ik heb in de keuken een kleine bolier. Erg fijn, maar die verbruikt natuurlijk ook stroom. Voor ons een bewuste keus voor luxe van je handen warm kunnen wassen in de winter en direct heet water hebben voor van alles en nog wat.
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook wel benieuwd naar de bevindingen/besluiten rond een keukenboiler.
BeantwoordenVerwijderenwij zijn net verhuisd naar een huis met 3 boilers (1 keukenboiler, 1 boiler voor aparte douche op benedenverdieping en 1 boiler voor badkamer boven én dan nog een gasbrander)...
Voorlopig heb ik de keukenboiler uitgetrokken daar wij toch niet altijd met heet water de afwas doen...
maar ik kijk uit naar jouw bevindingen eigenlijk want ik geraak er niet echt wijs uit...
Hier gezin met 6 en verbruiken jaarlijks 49 M3 water :) laatste jaren 58 M3 dus toch weer kunnen aanscherpen.
BeantwoordenVerwijderenGeheim niet ieder plasje hoeft gespoeld te worden met 9 liter water ,zonde.
Water elektrisch verwarmen is altijd duurder dan gas.
BeantwoordenVerwijderenAls ik s morgens een eitje kook laat ik het pannetje heet water staan en heb dan water genoeg voor mijn ochtendsopje om aanrecht en ontbijttafel schoon te maken. het pannetje met sop kiep ik dan in de wc, is die ook opgefrist.
BeantwoordenVerwijderenverder kook ik water in de waterkoker als ik warm water nodig heb. Met koud water erbij is een afwassopje zo klaar.
misschien is dit duurder (in geld uitgedrukt) maar verspilling van drinkwater staat me tegen. en handen wassen met koud water en zeep wast volgens mij net zo goed schoon!
Bieke
Je zou een heel klein plastic opblaasbuitenzwembadje (rond ca. 90 cm) onder de douche kunnen zetten. Het douche water stroomt erin en je dochter heeft toch een bad idee. Dit scheelt enorm in water.
BeantwoordenVerwijderenAanbieding van snelle financiële hulp.
BeantwoordenVerwijderenDit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.
E-mail: Rolandgadner@outlook.de
E-mail: info@creditfinance-bank.com
Whatsapp-nummer: +33784505888
Website: https://www.creditfinance-bank.com