maandag 18 november 2013

Foto's organiseren!

Momenteel zit ik met een heerlijke kop koffies uit te puffen nadat ik vandaag even flink tekeer ben gegaan in huis! De bovenverdieping en benedenverdieping zijn weer helemaal 'clean' en dan is het heerlijk om daar van te genieten vanaf m'n heerlijke hoekbank... Ik probeer de dagen dat ik thuis ben wat betreft het huishouden een ritme aan te houden. Ik bedenk ook bewust van tevoren wat ik op een dag aan wil pakken en daar hou ik me dan ook aan. Ik maak niet een té lange to-do-list maar wel eentje die haalbaar is én me het gevoel geeft dat er echt wat gedaan is. Het geeft me ook rust om dan, na de dingen die 'moesten', tijd voor ontspanning te nemen. Voor je het weet, blijf je anders bezig (ik tenminste wel!)

Maar helemaal niets doen, is niets voor mij. Daarom heb ik m'n laptop er maar eens bij gepakt en ben ik verder gegaan met het fotoalbum wat ik voor mij dochter maak. Het album wat ik maakte van de eerste 6 maanden (oei, wat heb je veel foto's van de beginperiode!) was snel klaar maar nu ligt het volgende album al heel lang te wachten. Het komt er maar niet van om het af te maken terwijl ik nog maar een paar maanden aan foto's hoef in te voegen...

In huis houd ik van opgeruimd en georganiseerd en precies hetzelfde geldt voor m'n laptop. Zo zijn alle digitale foto's gerangschikt per jaar en vervolgens weer per maand of per gebeurtenis. Voor onze dochter houdt ik een aparte map bij waar de foto's weer precies op dezelfde manier georganiseerd zijn. Ik vind foto's maken erg leuk en voor je het weet maak je er dan wel heel erg veel. Het eerste wat ik dan ook doe op het moment dat ik foto's op m'n laptop plaats is ze uitzoeken en alleen die foto's overhouden waar ik wat mee kan. Dat ruimt al heerlijk op! Voordat ik ze opneem in een fotoalbum, bewerk ik ze nog vaak even met een eenvoudig fotobewerkingsprogramma als Picasa.

Foto's 'zomaar' digitaal laten staan, is ook zo zonde... Vandaar dat ik van onze (zomer)vakanties altijd een digitaal album maak. Ik maak het zoveel mogelijk al tijdens de vakantie zelf als alles nog vers is. Niets is leuker dan bij thuiskomst het album bestellen en al snel daarna na te kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Voor onze dochter maakte ik al eerder een album van 0 - 6 maanden, ik ben nu bezig met het album van 6 maanden - 2 jaar en waarschijnlijk wordt het volgende album van 2 - 4 jaar. Maar wat te doen met al die andere leuke foto's? Daar ben ik nog over aan het dubben...

Hoe organiseren jullie je (digitale) foto's? Maken jullie ook fotoalbums met digitale foto's en met welke aanbieder heb je goede ervaringen?

3 opmerkingen:

 1. Vergeet je niet om een back-up te hebben van je digitale foto's voor het geval bijvoorbeeld je laptop wordt gestolen? Je zult niet de eerste zijn die het zou overkomen.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we maken regelmatig een back-up. Én nog een extra back-up omdat eerder onze externe harde schijf een keer crashte ;-).

   Verwijderen
 2. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen