maandag 11 november 2013

'Rust' in de administratie!

Heerlijk woord, hè, 'rust' ;-). Rust betekent voor mij: structuur, duidelijkheid, organisatie en noem nog een paar van dit soort woorden. Als er iets is waar structuur heel belangrijk voor is, dan is het wel de administratie. Ik doel dan op alle mogelijke brieven, rekeningen, contracten enz.

Toen ik ruim vier jaar geleden zwanger was van onze dochter en ik met zwangerschapsverlof ging, was één van de eerste klussen die ik oppakte het reorganiseren van onze administratie. Tot die tijd hadden manlief en ik verschillende ordners en sommige zaken zoals bankzaken rondom ons huis liepen wel gezamenlijk. Nesteldrang én tijd zorgden ervoor dat ik het toen helemaal opnieuw heb georganiseerd en daar hebben we nu nog dagelijks profijt van.

Ik heb veel gehad aan de site van het Nibud en wel met name deze pagina:
http://www.nibud.nl/consumenten/een-administratie-bijhouden/

Deze PDF heb ik uitgeprint en gebruikt om de verschillende ordners te labelen. Uiteraard koos ik voor ordners in één een dezelfde kleur: dit geeft me rust!
http://www.apeldoorn.nl/fl-printversie-tabbladen-nibud


Sorry, de nummers staan niet op de goede volgorde (eigenlijk niets voor mij!)Iedere order heeft dus weer tabbladen voor de verschillende onderdelen van de administratie. Destijds ben ik rigoureus gaan opruimen. Alle administratie ouder dan 5 jaar weggedaan (die 5 jaar bewaren is een richtlijn voor particulieren i.v.m. de Belastingdienst), sommige papieren die jonger waren ook al, als ik zeker wist ze niet meer nodig te hebben. Dat ruimde flink op! Na afloop had ik een overzichtelijke rij ordners waarin ik alle papieren netjes op kon bergen.

Het 'brievenbakje'!
Ik heb in onze woonkamer ook altijd een zgn. 'brievenbakje' staan, ooit voor een appel en een ei gekocht bij Leen Bakker. Alle post die binnenkomt, sorteer ik gelijk. Reclame of afval? Gelijk in de papierbak. Moet ik er nog iets mee of moet het opgeborgen worden dan verdwijnt het in het brievenbakje. Dit bakje kijk ik vervolgens regelmatig na en stop de archiefmaterialen dan in één keer in de ordner zodat ik niet voor elke brief naar boven hoef te lopen. Overigens maak ik rekeningen altijd direct over met de app op m'n iPad. Het kan maar geregeld zijn! Verder kies ik zoveel als mogelijk voor digitale facturen en automatische afschrijvingen dus wat er hier momenteel nog binnenkomt aan brieven is gelukkig minimaal en dus goed bij te houden.

Hoe kom ik er nu op? Toen ik zonet een salarisstrook in de ordner 'Salaris & Pensioen' stopte, viel me op dat deze ordner bijna vol begint te raken. Goede aanleiding om, onder het genot van een bakje koffie, deze map even opnieuw te structureren en alle loonstroken ouder dan vijf jaar weg te gooien. Zo doe ik dat met alle ordners: zodra er één (te) vol raakt, ga ik aan het ruimen. Zo komen er tenminste niet steeds meer ordners bij!

Hoe organiseren jullie je administratie? Tips en adviezen? Wat werkt en wat werkt niet?

M'n ordners van dichtbij!


http://www.nibud.nl/consumenten/een-administratie-bijhouden/

11 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo'n goed georganiseerde administratie met ordners; 1 ordner voor man en 1 voor mij...daar komen al onze loonstroken, jaaropgaves, pensioenoverzichten, documentatie van werkgevers etc. in. dan 1 map voor belastingen, 1 map gas/water/licht, rekeningen en garantiebwijzen. 1 map voor allerlei verzekeringen zoals, begrafenis, zorg etc. En we bewaren ook alles maximaal 5 jaar, alleen onze eerste loonstrook hebben we altijd bewaard ;)...is zo leuk om dat te bewaren als herinnering!
  En we betalen de rekeningen die liggen als salaris van man overgeboekt is. hij heeft om de 4 weken zijn salaris en alles wat dan ligt wordt betaald. De rekening die een paar daagjes later komt heeft pech, die moet dan wachten tot de volgende loonperiode. alle post sorteer ik ook gelijk en wat bewaard/verwerkt moet worden stop ik in een bakje en die wordt ook zodra man salaris krijgt bekeken en opgeruimd.
  Heerlijk zo'n systeem, ik heb altijd rust in mn hoofd!
  gr, zonnig&zuinig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi zonnig&zuinig: leuk, jullie systeem lijkt wel bijna identiek aan dat van ons! Heerlijk hè, mij geeft het ook veel rust en structuur. Het is zelf zo dat ik niet begrijp dat andere mensen er een puinhoop van maken en daar niets aan doen. Bijhouden is toch wel het devies!

   Verwijderen
 2. Hallo.
  ik was op zoek naar een handige manier van het ordenen van mijn mappen.
  nu kwam ik op uw blog terecht! helemaal super. en onwijs herkenbaar haha.
  nu ben ik bezig mijn mappen in te delen.
  alleen nu doet die website van het nibud het niet meer. dat pdf.
  op uw foto kan ik al een aantal mappen van u zien maar helaas niet alles.
  zou u mij precies kunnen vertellen hoe u de mappen heeft genoemd?
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat het Nibud inmiddels last betalen voor de tabbladen ;-). Gelukkig vond ik bij de gemeente Apeldoorn nog een link naar de oorspronkelijke tabbladen. Ik heb die link nu gewijzigd in m'n bericht. Even hierboven op de link klikken dus. Succes!

   Verwijderen
 3. Ik vroeg me af hoe map 1 heet. Aangezien ik de mappen vanaf map 2 zie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belasting & Sparen! Wel gelijk de minst gebruikte en gevulde map... Sparen doen we online en krijgen geen afschriften, belasting tegenwoordig ook alles digitaal via mijnbelastingdienst.nl. Beetje achterhaalde map, dus ;-).

   Verwijderen

 4. Wij bieden leningen met 3%, bieden wij schuld consolidatie leningen, business lening, persoonlijke lening, autoleningen, hotel leningen, student lening, persoonlijke lening Home herfinancieren leningen, voor meer informatie Email: (trustenquiry05@gmail.com)
  ----------------------------------------------------------------------------

  We offer loans with 3%,we offer Debt consolidation loans, business loan, Private loan,car loans, hotel loans, student loan, personal loan Home Refinancing Loans,For more details Email: ( trustenquiry05@gmail.com )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo daar! mijn naam is Juliette uit Rotterdam, Nederland. Na veel mislukte IVF besloot ik bijna alle hoop op zwanger te worden op te geven, een collega op mijn werkplek vroeg me om me aan te sluiten bij een aantal groepen waar ze me over vertelde, vruchtbaarheidsgroepen voor elke manier om zwanger te raken, daarna koos ik ervoor om mee te doen vruchtbaarheidsgroepen in andere om meer informatie te krijgen met veel discussie en verschillende gedachten van verschillende vrouwen die hetzelfde probleem doormaakten en degenen die meer hetzelfde vruchtbaarheidsprobleem hadden, dan hoorde ik een vrouw die melding maakte van het gebruik van OSAGIE-KRUIDEN om zwanger te raken na het hebben van blokbuizen , onmiddellijk vertel ik haar wat ze heeft gezegd, en hoe heeft het voor haar gewerkt, zij heeft toen alles aan mij uitgelegd en mij gezegd om de kruiden te proberen dat het een goed resultaat zal opleveren en zij vertelde me om contact op te nemen met de kruidenarts DR. OSAGIE op zijn {WhatsApp. + 23470977669} die ik deed en mijn probleem aan de arts uitlegde na me te vragen wat het probleem was dat me bij hem bracht, toen werd ik een bepaald kruidengeneesmiddel aanbevolen, ik bestelde het en het werd geleverd aan ik samen met de instructie over hoe de kruiden te nemen, tot mijn grote verbazing na twee weken van het nemen van de kruiden en wat tijd doorbrengen met mijn man omdat mijn man ook moe was van me zwanger worden omdat na jarenlang proberen we bezig waren met adopteren, toen begon mijn lichaam tekenen te krijgen, ik verloor kracht en ik merkte dat mijn maandelijkse stroom voorbij ging ik was opgewonden en dus vertelde ik mijn man erover en vertelde ook de dokter over wat er met me gebeurde en hij vertelde me om naar een dokter te gaan , toen besloten we onze dokter te bezoeken voor een zwangerschapstest die positief uitkwam. nu wil ik de vruchtbaarheidsgroep bedanken waar ik lid van ben geworden en ook de vrouw die me voorstelt aan de Osagie-kruidenarts omdat ik op dit moment 2 ben
  maanden zwanger, wat nooit eerder is gebeurd en ik gebruik ook het medium om mensen met onvruchtbaarheidsproblemen te informeren, moet contact opnemen met de kruidenarts op deze e-mail {DROSAGIE99@GMAIL.COM of WhatsApp. + 2349070977669} ...
  .JULIETTE LEEUW ..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste vriend, je vroeg jezelf af: "Waarom kan ik niet zwanger worden? Ik herinner me mezelf dezelfde vraag stellen maand na maand. Ik dacht dat ik veel meer aan het oefenen was, zag specialisten en probeerde er niet aan te denken, dus ik kon nog steeds niet zwanger worden. maand zou eindigen in liefdesverdriet, de tranen zouden naar beneden vloeien, hoe hard ik ook probeerde ze te stoppen, hoezeer ik ook probeerde positief te zijn over de nieuwe maand die voor de boeg stond, breng elke maand twee weken door denkend dat elke kleine steek mijn lichaam maakte anders was tot de laatste maand, dat het tekenen waren dat ik zwanger was dat deze maand mijn maand was om de maand te laten eindigen in verwoesting, heeft me bijna mijn huwelijk gekost, ik ben niet iemand die het gemakkelijk opgeeft en zeker niet iemand die iemands woorden opneemt dingen, stelde ik obout opgraven alles wat ik kon over zwanger raken Wat ik ontdekte in de loop van twaalf maanden van onderzoek verraste me, verbaasde me maar bovenal veel van wat ik ontdekte dat ik een DR. OSAGIE tegenkwam op iemand getuigenis o In het ethernet nam ik contact op met de dokter via zijn e-mailadres dat we hadden besproken en vertelde hem alles wat er met me gebeurde. Vervolgens schreef hij een paar kruiden voor die ik moest nemen en ik bestelde ervoor dat ik de geneeskrachtige kruiden in slechts enkele dagen kreeg. In slechts drie weken van het nemen van de kruiden begonnen er vreemde dingen met mijn lichaam te gebeuren, ik ging voor de test en tot mijn grote verbazing was ik al 6 dagen zwanger, ik was blij om het nieuws aan mijn man te vertellen zodra hij terugkwam van zijn werk. Allemaal dankzij DR. OSAGIE Ik ben een trotse moeder van twee. Neem contact op met DR.OSAGIE via e-mail (DROSAGIE99@GMAIL.COM) of via WhatsApp, bel (+2349070977669). De rand van mijn doel om zwanger te raken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WOWWWWWWWW, ik heb de meeste recensies grondig gelezen voordat ik deze kruiden bestelde door DR.OSAGIE, het verdomde bijna 99% succespercentage bracht mij ertoe dit eens te proberen. Ik ging door en bestelde en ontving dit product. Ik begon meteen die kruidengeneesmiddelen op diezelfde dag in te nemen, ik stond op het punt om mijn periode rond deze tijd te beginnen en dacht dat het perfect zou zijn omdat ik een paar weken later zou ovuleren. Op basis van de recensies en getuigenissen over DR.OSAGIE die ik heb gelezen, raakten de meeste vrouwen zwanger in hun eerste maand van proberen. Ik dacht wat de hel ... het kon geen kwaad. Ik had bijna 3 jaar geleden 2 miskramen binnen een periode van 5 maanden en ik probeer de afgelopen 3 jaar trouw te zwanger te zijn, maar er gebeurde niets. Ik ben tussen haakjes en leeftijd maakt het niet gemakkelijker. Niettemin, na het nemen van deze kruidengeneesmiddelen slechts 1 maand, kijk ik geduldig naar de kalender die de dagen telt voor mijn volgende periode en tot mijn verbazing ... GEEN PERIODE. Ik verliet die baan onmiddellijk die ochtend en liep naar de dichtstbijzijnde drogisterij, kocht een zwangerschapstest op de dag van mijn verwachte menstruatie en zag 2 prachtige lijnen. JA!!!!!! Ik ben zwanger. Ik kon niet meer extatisch zijn, ik heb mijn man nog niet eens gebeld, moest deze recensie schrijven en laat alle anderen die proberen vrouwen te verwekken weten dat deze kruiden WERKEN. Wat een geweldig product en voor de prijs is het zeker de moeite waard. SUPERGELUKKIG, dank je DR.OSAGIE vruchtbaarheidshuis maar vooral ALLE PRAISEN AAN GOD !!!!! U kunt contact opnemen met DR.OSAGIE via e-mail of via zijn persoonlijke lijn (DROSAGIE99@GMAIL.COM +2349070977669)
  dank je.......

  BeantwoordenVerwijderen