zaterdag 9 november 2013

Het gaat slecht met mijn boodschappen- en 'diversen' budget...

Zoals ik hier al eerder schreef, probeer ik sinds 1 oktober per maand rond te komen van een budget € 650,- per maand. Dit bedrag wordt op de eerste van de maand gestort op mijn zgn. huishoudrekening. Van de andere rekening die we hebben worden alle vaste lasten afgeschreven. Deze rekening is 'zelfvoorzienend'. Er gaat € 650,- naar bovengenoemde rekening, € 300,- naar onze spaarrekening, alle vaste lasten worden er vanaf geschreven en dat komt allemaal uit met de inkomsten die ook op deze rekening binnenkomen.

Maar nu dus m'n huishoudrekening... Zoals ik al eerder schreef kwam ik vorige maand net niet uit met het geld. Ik gebruikte tot mijn frustratie net € 50,- teveel. Dat bedrag kwam uiteraard in mindering dus begon ik deze maand met € 600,-. En, ik schrik ervan, we zitten nu op 9 november en ik heb nog € 200,- over! Tijd om in kaart te brengen waar ik het geld aan heb uitgegeven en hoe we deze maand toch positief kunnen afsluiten.

Uitgegeven tot nu toe aan...
Boodschappen: € 160,-
Benzine: € 79,-
IKEA: € 50,-
Drogist: € 24,-
Kleding: € 42,-
Cadeaus: € 25,-
Huishoudelijke artikelen: € 20,-

Qua boodschappen heb ik meer uitgegeven omdat ik de boodschappen thuis heb laten bezorgen en daarbij voorraad heb ingeslagen. Ik hoop voor de rest van de maand fors minder uit te geven aan boodschappen. Bij de IKEA kocht ik een kast met opbergbakken voor het speelgoed van m'n dochter. Qua cadeaus viel er moeilijk te bezuinigen...

Het wordt tijd om vooruit te kijken! Hoe ga ik de € 200,- die nog over is inzetten?
Tanken: €80,- (dat moet sowieso nog één keer deze maand; misschien nóg een keer extra)
Boodschappen: € 100,- (ik moet nog drie keer weekboodschappen doen)
Overig: € 20,- (cadeaus, Sinterklaas)

Vooral het geld voor de boodschappen wordt heel erg krap. Concreet komt dit neer op iets meer dan € 30,- per week. Haalbaar? Waarschijnlijk niet, misschien wel! Veel eten uit onze voorraad.
Tanken en cadeaus zijn posten waar ik niet onderuit kan. Hoe vaak ik ook de fiets pak, naar m'n werk moet ik toch echt met de auto en dat drie keer per week.

Het enige waar ik nog mogelijkheden is is om te proberen spullen via Marktplaats te verkopen en zo mijn budget aan te vullen. Hebben jullie tips voor producten die makkelijk en snel via Marktplaats te verkopen zijn? Ik zou het zo direct niet weten...

6 opmerkingen:

 1. Lastig he,
  Ik heb er ook weleens van die maanden tussen zitten.
  Zou zo even geen oplossing weten, maar is het geen idee om 50 euro van
  De spaarrekening te halen zodat je even wat ademruimte heb?
  En dan iedere volgende maand wat extra bijsparen? Een soort van lening aan jezelf?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een idee! Ik vind het alleen al frustrerend als ik dat zou moeten doen ;-). Dan heb ik voor m'n gevoel toch gefaald... Terwijl die € 650,- vooraf echt een schatting was en we hier nog maar twee maanden mee werken. Dus misschien werkt een budget van € 700,- wel beter voor ons. Maar ik ga er toch nog alles aan doen om de maand positief te laten eindigen. Wordt vervolgd!

   Verwijderen
 2. Sinds wij bezuinigen maak ik het wasmiddel zelf, makkelijk en super goedkoop. misschien een ideetje?
  gewoon even op g.oogle kijken
  En dat bezuinigen daar moet je je de tijd voor gunnen, wij gingen van 120 naar 70 naar 50 euro inde week.
  en daar houd ik nu nog van over, heb nog het gevoel ruim te leven.
  Wat ik vroeger deed met die 120 euro? geen idee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan wasmiddel geef ik al bijna niets uit. Ik was maar drie keer in de week met heel weinig wasmiddel. ik geloof dat ik één keer in het half jaar zo'n grote fles koop... Leuk dat je beschrijft dat je in de loop van de tijd met steeds minder toe kan. Dat herken ik nu ook al wel een beetje. We zaten ooit rond de 70/80 en nu lukt 50 euro al prima.

   Verwijderen
 3. Als je de volgende keer voor de kassa staat eerst in je kar kijken en dat wat je echt niet nodig bent of kan vervangen terugleggen, ga creatief om met wat je in huis hebt, een dag pannenkoeken met beleg van dat wat je in huis hebt is lekker en kost bijna niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aanbieding van snelle financiële hulp.

  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze participatie teruggebracht tot 2% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%.

  E-mail: Rolandgadner@outlook.de
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  Whatsapp-nummer: +33784505888
  Website: https://www.creditfinance-bank.com

  BeantwoordenVerwijderen